Лука Шулич от 2 CELLOS избира специални локации за концертите си

Челистът свири в Испания и Италия, чакаме го в Античния театър

OFFNews 20 юли 2021 в 12:27 3302 0

Снимка Simone Di Luca

Словенският челист Лука Шулич, известен като един от прочутите 2CELLOS, тръгна на европейската си обиколка. Придружен е от младия пианист Евгени Генчев, с когото правят изключително успешна и чаровна музикална двойка.

Концертите им са на специално избрани кокетни локации пред ексклузивна аудитория. Публиката вече ги посрещна възторжено на първите им два концерта - в градините на кралския дворец в Pedralbes в Барселона и в Parco delle Rose в италианското градче Градо в Триесткия залив. Следващата им спирка е на Piazza SS Annunziata във Флоренция.

Credit: Simone Di Luca

Изборът на Лука Шулич за среща с българската публика - Летният театър във Варна - на 6 септември, и римският Античен театър в Пловдив - на 7 септември, е равен по красота и очарование на другите европейски локации, специално подбрани за красивата музика на челиста.

Понякога в концертите им се явява като гост и другият член на 2CELLOS – чаровната провокация Степан Хаусер. Но това остава изнанада за публиката до последния момент.

Credit: Simone Di Luca

Лука и Евгени са млади, красиви, много успешни. Събрали са всякакви награди в своите инстументални области, и макар още 30-годишни, са признати виртуози на световната сцена.

Репертоарът им, който представят на красивите места в Европа, се разхожда от класическите емблеми до кавъри на най-големите рок и поп хитове. SUMMER 2021 на Лука Шулич обединява музиката на Nirvana, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Sia, Linkin Park и много емоционални парчета, аранжирани за виолончело и пиано. SUMMER 2021 е музика за всеки вкус и за всяко поколение.

„Моята голяма страст е филмовата музика”, казва Лука Шулич. Затова и в репортоара заемат място ембламатични парчета, носители на Оскар - Shallow от филма на Брадли Купър, Nuovo Cinema Paradiso на Енио Мориконе, музика от френския “Амели Полен”. Искам да продължа да свиря класическа музика и някой ден да композирам и моя собствена, допълва той.

Credit: Simone Di Luca

„Миналата година по това време с Лука репетирахме затворени по домовете си. Музикалната сцена сега е отворена и е толкова хубаво да сме отново на път и да споделяме емоцията от музиката с живата публика на концертите ни,” пък споделя Евгени Генчев.

Лука Шулич е един от малкото чужди музиканти от такава класа, който ще стъпи на българска сцена през това наситено музикално лято.

Концертите на Лука Шулич и Евгени Генчев са на 6.09 във Варна, Летен театър и на 7.09 в Пловдив, Античен театър. Билети се продават в системата на Ивентим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието