Ларгото протече 2 седмици след откриването си (снимки)

ОFFNews 04 май 2016 в 17:02 11478 25

Снимка Булфото/Георги Палейков

Откритият преди 2 седмици Античен комплекс "Сердика" в центъра на София протече след първите по-силни дъждове.

Проектът при Ларгото струва над 15 милиона лева и се разделя на две части: зоната на площад „Независимост”, с площ 4 850 кв. м., и зоната под бул. „Мария Луиза”, с площ 3 150 кв. м.

Няколко теча са избили именно в зоната под площад „Независимост”, като водата тече от тавана, по стените и носещите колони. Компрометирана е мазилката на местата, засегнати от влагата. Единият от трите купола над археологическия обект, наричани от някои подигравателно "сутиените", също е протекъл.

От Министерството на културата признаха, че течът е заради лошото време и обещаха, че фирмата изпълнител ще се погрижи за ремонта на чисто новия обект за своя сметка, тъй като е в гаранция.

Това е втори голям обект на Министерството на културата, който има проблеми малко след откриването си - на 8 февруари 2016 г. гражданин алармира, че мазилката в две от залите на ремонтирания за над 27 млн. "Квадрат 500" падна.

Това се случи по-малко от година след откриването му на 25 май 2015 г., като и тогава бе обвинен строителят, в случая - "Главболгарстрой".

От фирмата обаче не останаха длъжни и разкриха, че проектът е пълен с гафове и недомислици, за които е отговорно Министерството на културата и одобрения от него проект. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12036

25

Три Пет Девет

09.05 2016 в 10:36

E сега ще влезне в ремонтен режим :)

77927

24

El Commandante

04.05 2016 в 22:53

"само ме оставяш с впечатлението, че ме репликираш. "

Просто отговарям на това:

"И щото по времето на Соца строяхте съвестно и качествено"

Не е хубаво да се генерализира, that's my point...

13859

23

Daering

04.05 2016 в 22:24

/... за немарлива работа и некачествено строителство те изхвърляха...квото са строили е ЖЕЛЕЗОБЕТОН.../

Добре, де, вече за втори път повтаряш това, което казвам и аз, само ме оставяш с впечатлението, че ме репликираш.

Когато има контрол, когато носиш отговорност за работата си - тогава може да е железобетон. Бачкаш немарливо > изхвърлят те, режат заплати, мъмрят, наказват, носиш съдебна отговорност, ако гафът е голям. Като ги няма тези неща, дето не ми се пишат за трети път, работата отива на ронлива замазка, вместо железобетон.

Не знам, аз ли не мога да се изразявам разбираемо...

77927

22

El Commandante

04.05 2016 в 21:31

" Главболгарстрой, на които пък съвсем им е през оная работа"

Нямам представа за Главболгарстрой, аз имам лични наблюдения върху Заводски строежи, където за немарлива работа и некачествено строителство те изхвърляха от Партията-най-голямото наказание сещаш се, така че квото са строили е ЖЕЛЕЗОБЕТОН човек...
Неслучайно от там ходеха да строят в Ирак,Либия и Сирия това което сега американците съсипват...

13859

21

Daering

04.05 2016 в 21:28

Добре, ве, юнаци, някой направи ли си труда да прочете какво съм написал или си я карате така, по интуиция?

Казах, че времената не са много различни сега и тогава - където има качествени хора, съвест, контрол и носене на отговорност, има резултати. Където има безхаберие, безстопанственост, незаинтересованост и безсъвестност, има издънки и провали.

И през Соца имаше немарливост, и сега има немарливост, защото хората са си едни и същи - няма ли контрол, няма ли носене на отговорност - всичко отива по ягодите. Дали ще са Строителни войски, на които им дреме на кепетата, щото се уволняват или ще са Главболгарстрой, на които пък съвсем им е през оная работа, щото нашите дърпат конците - все тая.

А хората са си едни и същи и резултатите са едни и същи, защото това поколение, което все още е на ръководни позиции, е закърмено с всичката немарливост и безстопанственост, на която е успял да ги научи Соца. Какво неясно има?

Само не знам с какъв акъл пиша по два пъти едно и също нещо.

77927

18

El Commandante

04.05 2016 в 20:50

sotto: Само сложи на масата Мавзолея и печелиш спора :):):)

Сериозно: нещата, които са се строили от професионални строители по онова време са строени качествено, нема тън мън.
Ако има забележки, то е към правеното с участието на Строителни войски, но то всяко нещо правено от мангали е циганска работа, така че строежите няма как да са изключение....

11480

16

Plagiat

04.05 2016 в 20:40

"Ларгото протече 2 седмици след откриването си...."

Откривам позитивно в новината, че е протекло. Ще открият от къде е протекло и ще протече зачепване. И пак ще го открият, Ларгото де.
Щот на метростанция НДК не протече, а са си мокри плочките по пода и стените нон-стоп. И не могат да открият от къде е протекло и да ударят чепа. И затова откриването, на метростанция НДК де, протече само веднъж.
Туй то.