„Крал Лир“ на две сцени едновременно

Бистра Величкова 18 март 2013 в 12:58 2037 0

Спектакълът
Спектакълът "Крал Лир" на две сцени - в Пловдив и София

На 25 март за първи път в историята на българския театър постановката „Крал Лир“ ще може да се гледа на две сцени едновременно. Спектакълът на режисьора Стайко Мурджев ще се играе на пловдивска сцена и ще бъде пряко излъчван в столичния театър „София”.

Идейните организатори на събитието обещават „различният театър”, който е изключително популярен на Лондонската сцена, да се превърне в практика и у нас.

Интерактивното събитие се случва за първи път в България, благодарение на съвместните усилия на Драматичен театър – Пловдив и продуцентска къща „Артишок”. Преди представлението във фоайето на театър „София” ще се открие фотоизложбата „Крал Лир” на Георги Вачев с изключителни портретни снимки от репетициите на спектакъла, в който участва и актьорът-фотограф.

Два дни преди Международния ден на театъра 27 март, интерактивният спектакъл ще срещне по едно и също време софийската и пловдивска публика с актьорите Явор Бахаров, Христо Пъдев, Анастасия Лютова, Троян Гогов, Стефан Попов, Ивайло Христов, Петър Тосков, Тодор Генов и Стоян Алексиев (Крал Лир).

Голяма част от актьорите в спектакъла, взимат участие и в историческата драма „Недадените”, продуцирана от „Артишок”. Премиерата му предстои на 21 март в ефира на БНТ. В 12 серийния филм посветен на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, зрителите на Националната телевизия ще видят на екрана и артистите Камен Донев, Мариус Куркински, Виктория Колева, Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Лидия Инджова и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови