Композиторът на "Батман", "Карибски пирати" и "Гладиатор" с концерт у нас

OFFNews 03 ноември 2015 в 15:48 10012 1

Ханс Цимер.

Един от най-известните филмови композитори в света - Ханс Цимер, ще дойде в България за концерт на 16 май 2016 година в "Арена Армеец". 

Авторът на музиката към „Гладиатор“, "Черният рицар", „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“, „Армагедон“, "Карибски пирати", "Последният самурай", "Интерстелар",  "Железният човек" и още много хитови продукции ще свири в София най-популярните си творби заедно със симфоничен оркестър. 

Той е отговорен за музиката на над 120 филма с общи приходи над 24 милиарда долара, носител е на множество награди, сред които "Оскар", две награди „Златен глобус“, три награди „Грами“, "Тони" и др. Номинациите му дори са още повече, като има 10 такива за "Оскар", последната от 2015 г. за "Интерстелар". Има и собствена звезда на Алеята на славата от 2010 г.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 60 до 140 лв. и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg от 11:00 часа на 5 ноември. Местата в "Арена Армеец" са ограничени до 7000. 

Засега датата в София е единствената за Балканите, като преди това композиторът ще мине през Лондон, Брюксел, Берлин, Париж, Мюнхен, Прага, Будапеща и Виена.

Цимер работи с най-големите режисьори в Холивуд: Ридли Скот („Гладиатор“, „Телма и Луиз“, „Ханибал“), Тони Скот („Дни на грохот“, „Истински романс“), Кристофър Нолън (трилогията „Черният рицар“, „Генезис“), Гор Вербински (поредицата „Карибски пирати“, „Самотният рейнджър“), Рон Хауърд („Шифърът на Леонардо“, „Ангели и демони“), Джон Ву („Код: Счупена стрела“, „Невъзможна мисия 2“), Майкъл Бей („Скалата“). Негова е и музиката за хитове като „Рейнман“, „Тънка червена линия“, „Последният самурай“, „Крал Артур“, „Мъж от стомана“, „Невероятният Спайдър-мен 2“, двете части на „Шерлок Холмс“. В три от най-очакваните хитове през 2016 г. музика е дело на Цимер: „Кунг-фу панда 3“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Ад” – екранизация по едноименния бестселър на Дан Браун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!