Изложбата „Тайната градина“ от Полина Стоянова представя недокосната от човека магия на природата

Откриване 10.12, Bobbina Cultural Space

OFFNews 07 декември 2022 в 16:14 747 0

Тайната градина

Снимка Полина Стоянова

Изложбата „Тайната градина“ от Полина Стоянова

На 10 декември от 17 ч в културно пространство Bobbina (ул. Триадица 5А) се открива изложбата на Полина Стоянова „Тайната градина“ – акварел, акрил и туш върху хартия. Специални гости на събитието ще бъдат Михаил Йосифов (китара) и Георги Петров (перкусии) с изпъление на живо.

Картините от серията “Тайната градина” са вдъхновени от класическите рисунки на птици и овошки, използвани за декорация на мебели, както и в гоблени и килими през 18ти и 19ти век. “Тайната градина” е завръщане към мистиката и магията на природата. Изящни цветни птици, клони натежали от сочни плодове, зеленина и недокосната красота.

Хармонията на природата е ненарушена от човека. Човекът е допуснат само като зрител - може да гледа и да се наслаждава, но да навреди не може. “Тайната градина” се опитва да ни потопи в онази, за съжаление далечна от съвремието ни, сила на природата, която е привличала, омагьосвала, възхищавала и дори плашела човека. Тогава когато природата е била по-силна и все още неразграбена.

За Полина Стоянова

Полина Стоянова е визуален артист, родена през 1986 г. в гр. Пловдив, България, където завършва гимназията за чужди езици “Иван Вазов”.

През 2011г. се дипломира в Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” с бакалавърска степен по Анимационна режисура. От 2008 г. работи в областта на илюстрацията и графичния дизайн, анимацията и мултимедията.

През 2012г. интереса ѝ към танца и движението я води в програмата за обучение по съвременен тонц на Derida Dance Center „Денс Порт Дерида”.

В следващите три години работи като визуален артист в танцовите представления на компанията. От 2012г. до момента работи като ментор-обучител в международни младежки обмени по Еразъм, базирани на неформално обучение, където основна тема са устойчиво развитие, екология, биоразнообразие и човешки права. Участва в резиденции в Германия, Португалия, Бразилия и Испания, където развива лични визуални проекти.

През 2017г. и 2018г. участва в графити фестивала в Лисабон, Португалия - Loures Arte Publica, чиято основна цел е чрез изкуство да подобри качеството на живот на хората от изолирани квартали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови