Гласът на Карлос Кастанеда в песен с премиера на Беглика фест

Владимир Йончев 06 август 2012 в 17:43 6679 1

Една от малкото известни фотографии на Карлос Кастанеда
Една от малкото известни фотографии на Карлос Кастанеда

Гласът на Карлос Кастанеда е включен в песен, чиято първа премиера пред публика ще бъде на Беглика фест. Песента е на унгарската група Фокателеп (Fokatelep), които са звездите на тазгодишното издание на фестивала, който се провежда на язовир  от 17 до 19 август.

Унгарците свират във втория ден - на 18 август. Тогава ще бъде представена новата версия на песента им,  когато ще бъде пуснат и изключително редкият запис на легендарния Карлос Кастанеда.

Песента се казва Real, а онлайн премиерата на новата версия с гласа на автора на "Пътуване към Икстлан" е на 7 август. Клипът можете да видите по-долу.

Фокателеп  е създадена от музиканти на Korai Öröm, чиято музика е добре позната в България. И в двете групи свири българинът Емил Билярски, а клипът към песента е на сина му Максим Билярски.

Певицата Анамари Ола пее на седем езика. Тя има и общи проекти с Янка Рупкина.

Гласът на Кастанеда е взет от едно от малкото му запазени интервюта, взето от Теодор Рошак (Theodore Roszak) и излъчено на 30 януари 1969 г.

Самият Кастанеда е една от най-мистичните фигури на XX век. Въпреки милионите последователи, които има за личността му не се знае почти нищо, а малкото известна информация е противоречива. Роден е в Перу или Бразилия, живял е в САЩ или Мексико, бил е професор или доктор в Калифорнийския университет, но зарязал катедрата и заживял в изгнание и без установено местонахождение. Малкото интервюта, които е давал, са уговаряни конспиративно като журналистите до последно не знаели мястото на срещата, а в повечето случаи записите са били забранени. Запазени са няколко фотографии на Кастанеда, като няма гаранция дали човекът на тях е авторът на "Пътуване към Икстла". Още по-мистична е смъртта му. На 22 юни 1998 г. е публикувано съобщение, за което се твърди, че е от близките на Кастанеда, в което се казва, че той не е умрял, а подобно на своя учител дон Хуан Матус е "изчезнал, обгърнат в светлина, преминавайки в друго ниво на съзнанието". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови