Беглика фест търси алтернативи в образованието

Борислава Славова 25 юли 2012 в 20:35 2352 2

Снимка: Беглика фест 2012
Снимка: Беглика фест 2012

Петото издание на Беглика фест и тази година ще се проведе традиционно на брега на язовир Голям Беглик от 17-и до 19 август.

Фокусът на събитието тази година ще бъде форум "Бъдеще", в който публиката на фестивала ще обсъди алтернативите в образованието и ще търси отговор на проблемите в българската образователна система. Освен това в друг форум "Беглика утре" организаторите дават възможност на феновете си сами да решат в каква насока да се развива и любимият им фестивал.

Оригиналната музикална програма пък ще зарадва почитателите с най-изтънчен вкус. Нестандартните музикални стилове като етно-фюжън, балкан бийт електроника, полски клезмер джаз и сайкъделик етно рок ще озвучат приятно местността “Батлъбоаз”. Сред имената на шеметните групи са Фокателеп, поляците от Етномалия, Sound Skaters, Balkan Vision & Machina и много други.

На специално изградена сцена, висока близо 5 метра, над язовир Голям Беглик и под върха на беглишки бор ще се качат диджеите от Chill Station. Формацията обединява артисти с различни таланти, всичките с творческо себеизразяване и развитие.

И тази година организаторите на фестивала са предвидили оригинални занимания като работилница за месене на хляб, хамачена градина, шевици и тъкане на кръгъл стан с “Ято пеперуди”, дръм-съркъл, йога кът, както и кът със стари български игри и детска био-градинка.

И пак в духа "да опазим природата" и "да защитим туризма" организаторите дават възможност всеки да си наеме планински велосипед, кану-каяк или да се спусне по въжени елементи с помощта на професионални алпинисти.

Билетите за "Беглика фест 2012" тази година са ограничени до 2200. Те са на цени от 55 лева за единичен билет, 90 лева за семеен и 80 лева за комбиниран билет с включен автобусен транспорт. Билетите могат да се закупят от мрежата на Тикетстрийм и техните партньори в цялата страна, както и онлайн на официалната им страница. Билетите включват държавната къмпинг такса, водоснабдяването и електрификацията, сметосъбирането, охрана, логистика и фестивалната програма.

Вълнуващото на петото издание на Беглика Фест ще бъде нестандартния транспорт до фестивалната зона - с водни таксита или преминаването през специален маршрут в “музея на гората”.

"Беглика фест" е едно от най-екзотичните и най-интересни летни събития у нас. Фестивалът съчетава едновременно творчество, спорт и природа, които обединяват хората и природата в едно цяло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!