"Гълъбо" спечели сърцата на публиката

OFFNews 13 февруари 2017 в 10:07 22085 0

Eдна нетипична българска песен набра стотици хиляди фенове само за броени дни.

Само за десетина дни клипът на "Гълъбо" с автор Вида Пиронкова и в изпълнение на Миро бе гледан над 470 000 пъти в Youtube.

Песента е посветена на сина ми, тя не разказва за любовни взаимоотношения между мъж и жена. Това сподели пред Дарик радио „главният виновник“ да го има нашумелия напоследък нов български сингъл - Вида Пиронкова.

Тя разказа, че най-голямото препятствие в случването на музикалния проект е било в това, че първоначално на Миро (който изпълнява вокалните партии) било много трудно да си представи как трябва да изпее текста, защото не е родител. Тогава Вида го посъветвала да я изпее по най-нежния начин, до шепот. Резултатът е налице – новият хит в българската музика „Гълъбо“, който е плод на работата на изключителни професионалисти.

Автор на текста и композитор е Вида Пиронкова. Аранжиментът е дело на Светослав Лобошки, на пианото е проф. Людмил Ангелов.

Освен Вида, която е родом от Пловдив, в творческия екип има и други пловдивски следи. Една от тях е виолончелистката Анет Артинян. Със звуците на своя инструмент музикантката от Държавна опера – Пловдив допълва кадифения тембър на Миро. В интервю за Дарик Анет допълни, че песента е под №1 от албума с авторска музика на Вида Пиронкова „Емпатия“.

„Емпатия“ ще излезе през март. Той включва 17 песни и в него, освен Миро, участват Орлин Горанов, Мирослава Кацарова, Васил Петров, Катя Русенова, група "Атлас", Илия Ангелов, Марио Николов, Мария Грънчарова, големият актьор Васил Михайлов и Еделина Кънева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови