Есенният филмов сезон 2018: От претенденти за Оскар до блокбъстъри

OFFNews 06 септември 2018 в 12:27 2637 0

Есенният филмов сезон 2018: От претенденти за Оскар до блокбъстъри

Снимка rollingstone.com

Биографични филми, епоси за зли герои и политически драми - това са част от жанровете, които ще заинтригуват зрителите и критиката през настоящия есенен филмов сезон. Няколко месеца преди раздаването на наградите на американската филмова академия, някои от заглавията вече се очаква да бъдат сред претендентите за "Оскар". 

Списанието "Ролинг Стоун" събра някои от най-очакваните за сезона заглавия. Ето някои от тях:

"The Nun" (7 септември)

Разследване на загадъчна смърт в румънски манастир може да се окаже много подходящ сюжет за филм на ужасите. Можете да очаквате всички "екстри" от жанра - свръхестествени явления и зли призраци.

"Peppermint" (7 септември)

Не бихте искали да се забъркате с жена, която току що се е събудила от кома и е разбрала, че съпругът и дъщеря ѝ са убити от наркокартел. И особено след като разберете, че в продължение на пет години тя се подготвя за отмъщение, превръщайки се в машина за убиване. 

"The Predator" (14 септември)

Завръщане на класиката отново на голям екран. В града има нов хищник - смразяващите ефекти са гарантирани. 

"Fahrenheit 11/9" (21 септември)

Режисьорът Майкъл Мур се завръща на екран с нов филм. Този път на прицел е президентът Доналд Тръмп. Очаквайте всякакви от обичайните действия на Мур, като например например пръскането на къщата на управителя на Мичиган Рик Снайдер със замърсена вода.

"The House with a Clock in Its Walls" (септември)

Филм на режисьора Ели Рот с участието на Джак Блак и Кейт Бланшет. Историята е за 10-годишния Луис (Оуен Вакаро), който отива да живее при чичо си в стара къща с мистериозно тиктакащо сърце – часовник, който се чува от стените ѝ. Под заспалата фасада на къщата се крие цял таен свят на вещици и магьосници, който Луис неволно разбужда…

"Quincy" (21 септември)

Документален филм за известния продуцент, композитор, музикант Куинси Джоунс, който промени американската музика. Режисьор на филма е дъщерята на Джоунс Рашида. Това е филм за истинска жива легенда.

"The Old Man & the Gun" (28 септември)

Последната роля на Робърт Редфорд (според него самия) е на Форест Тъкър - участник в един от най-големите банкови грабежи в Америка и избягал от няколко затвора. Лентата "хваща" Тъкър в ранчо, току що изплъзнал се от полицията и потънал в спомени за миналото.

"First Man" (12 октомври)

Филм от режисьора на "Ла ла Ленд" Деймиън Чазел, разказващ историята на астронавта Нийл Армстронг, в чиято роля се превъплащава Райън Гослинг. 

"Bohemian Rhapsody" (2 ноември)

Може би един от най-очакваните филми за музикалните фенове и по-специално за феновете на "Куийн". В ролята на Фреди Меркюри влиза Рами Малек, носител на награда "Еми" за филма "Господин Робот".

"Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald" (ноември)

Еди Редмайн се връща на екран като магьосник от "Хогуортс", който е готов да се бие с друг магьосник - Гриндъуолд (в ролята Джони Деп). Едно наистина "омагьосващо" продължение на поредицата на Дж. К. Роулинг. 

"Aquaman" (21 декември)

Приключение, в което ще ви отведат Джейсън Мамоа, Никол Кидман, Уилям Дефо и Патрик Уилсън. Една истинска подводна одисея за самотен герой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови