Бившата жена на Джони Деп Амбър Хърд се разкайва за поведението си по време на брака им в първо тв интервю (видео)

Делото ще влезе в учебниците като пример за изнудване под претекста на движението #MeToo

Искра Ангелова 16 юни 2022 в 08:31 7972 0

Амбър Хърд

Снимка Getty images

Делото ще влезе в учебниците като изнудване под претекста на #MeToo движението

В интернет се появи смешка: "Джони Деп е единственият мъж, който е спечелил спор с жена!" И не случайно. Зачестяващите случаи на изнудване под претекста на #MeToo движението реално подменят разговора и в тези битки за милиони долари в сянка остават многобройните случаи на домашно насилие и на сексуално посегателство на работното място. Това е синдромът на "лъжливото овчарче" - когато в публичното пространство се разказват откровено спелулативни и невярни истории по темата, тя олеква. И така много неразкрити и неудобни тайни губят възможността си да бъдат разкрити някога. Колкото повече случаи като този между Деп и Хърд се появяват, толкова повече те изопачават идеята на движението.

Амбър Хърд каза, че тя и Джони Деп са били "ужасни един към друг" по време на "токсичната" им връзка, признавайки, че е направила "много грешки - но винаги е казвала истината". В първото си интервю след присъдата на 1 юни Хърд говори с журналистката Савана Гътри от NBC News за процеса.

Актрисата каза, че винаги ще отстоява свидетелските си показания, които даде в съда във Феърфакс, Вирджиния, въпреки че съдебните заседатели взеха решение в полза на Деп – заключвайки, че статията, която тя е написала за домашното насилие за „The Washington Post“ през декември 2018 г., описвайки себе си като "публична фигура, подложена на домашно насилие", е клевета.

Запитана за твърдението на Деп, че никога не е удрял Хърд, тя заяви, че това е лъжа. По време на делото 59-годишният Деп отрече да е малтретирал Хърд.

Връщайки се към собственото си поведение по време на връзката им, тя каза: „Правех и казвах ужасни неща през цялата ни връзка. Държах се по ужасен, почти неузнаваем за мен начин."

И допълни: „Говорих свободно, открито и доброволно за това, което направих. Говорих за ужасния език, говорех за натиска до степен, в която дори не знаех разликата между правилно и грешно."

"Беше много, много токсично. Бяхме ужасни един към друг. Направих много грешки. Винаги съм казвала истината", каза още тя.

След шест седмици свидетелски показания съдебното дело приключи на 1 юни, като журито установи, че статията от 2018 г., написана от Хърд за "The Washington Post" за предполагаемия ѝ опит като оцеляла от домашно насилие, е клеветническа спрямо Деп.

Деп получи обезщетение от 10,35 милиона долара, а Хърд - 2 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови