Амбър Хърд не може да плати 10 милиона обезщетение на Джони Деп за клевета и ще обжалва

Гледайте целия концерт на Джеф Бек с Джони Деп (видео)

Искра Ангелова 25 юли 2022 в 08:00 4775 0

Амбър Хърд

Снимка Getty Images

Актрисата трябва да плати 10 милиона на Джони Деп

Актрисата Амбър Хърд уведоми съда във Феърфакс, щата Вирджиния, че ще обжалва решението да плати обезщетение от 10,35 милиона щатски долара на бившия си съпруг Джони Деп за клевета, предаде Асошиейтед прес.

Адвокатите й са внесли документ, в който съобщават намерение да обжалват. Той е подаден в съда във Феърфакс, където се проведе шумният процес, продължил шест седмици. По време на заседанията станаха публични скандални факти от съвместния живот на холивудските звезди. Бракът на Джони Деп (59 г.) и Амбър Хърд (36 г.) беше прекратен през 2017 г., едва 15 месеца след сключването му.

С внесения документ тя уведомява, че възнамерява да обжалва не само присъдата, но и решенията, взети от съдия след произнасянето й, включително отхвърлянето на иска за анулиране на наказанието или организиране на нов процес.

„Вярваме, че съдът допусна грешки, които попречиха на справедлива присъда в съответствие с Първата поправка. Затова обжалваме“, каза говорител на актрисата от фентъзи продукцията “Аквамен” в разпространено изявление. „Въпреки че осъзнаваме, че внасянето на документа ще разпали огън в Туитър, има стъпки, които трябва да предприемем, за да гарантираме честност и справедливост.“

Деп съди Хърд за клевета заради нейна публикация от декември 2018 г. във в. “Вашингтон пост”. В нея тя се представя за обществена фигура, жертва на домашно насилие. Името на Джони Деп не се споменава, но адвокатите са на мнение, че бившата му жена косвено го клевети. Актьорът категорично отрича да я е малтретирал. Звездата от “Карибски пирати” оцени нанесените щети от тези изказвания на 50 милиона щатски долара. Амбър Хърд пък депозира насрещен иск, като настоя за двойно по-голямо обезщетение - 100 милиона щатски долара.

Според присъдата актрисата трябва да плати на бившата си половинка обезщетение от 15 милиона щатски долара, но заради особености на щатското законодателство във Вирджиния реалната сума възлиза на малко над 10 милиона щат

ски долара. Деп пък трябва да плати два милиона щатски долара.

Голяма част от процеса беше фокусиран върху твърденията на Хърд, че е била физически и сексуално малтретирана от Деп поне десетина пъти по време на връзката им. Той настоя, че никога не е удрял Хърд, както и тя е насилникът.

Съдебните заседатели произнесоха присъдата си в началото на месец юни.

В това време Джони Деп прави музикална кариера. Желаем му на добър час!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови