Актьори от "Игра на тронове" и "Междузвездни войни" идват в София през септември

ОFFNews 15 май 2017 в 12:39 9331 0

Още актьори от "Игра на тронове" ще дойдат в България на 9 и 10 септември. 

След като стана ясно, че у нас ще пристигне Том Влашиха, изиграл ролята на Жреца на Многоликия бог, сега организаторите на "Аniventure Comic Con" обявиха, че в България ще дойде и Даниел Портман - актьорът изиграл ролята на най-смелия оръженосец на Бриен Тартска, вярната пазителка на Санса Старк, Подрик Пейн.

Той ще дойде в компанията на Кейша Касъл-Хюз в ролята на Обара Санд, дъщеря на убития принц Оберин Мартел. 

Подрик е един от малкото герои, който е преживял почти всички знакови моменти в "Игра на тронове" от първо лице. Той спасява Тирион Ланистър в битката при Черна вода, гледа заедно с Аря Старк легендарния двубой между Бриен Тартска и Сандор Клигейн, по-известен като Хрътката. Какво е видял, какво е чул и какво мисли за своя герой ще ни разкаже Даниъл Портман лично от главната сцена на "Aniventure Comic Con" в специалния панел на сериала.

Кейша Касъл-Хюз също ще вземе участие в панела. Тя е единствената актриса от сериала, номинирана за "Оскар" за главна женска роля през 2003 г. за "Whale Rider". Хюз ни е позната и от друга хитова фентъзи поредица. Тя влиза в ролята на кралица Набу в "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите".

“Бях чела всички книги още преди "Игра на тронове" да тръгне по HBO. В момента, в който видях Педро на екран (Оберин Мартел), си спомних от романите за дъщерите му войни и бях твърдо решена да взема една от ролите, като негова дъщеря.

Най-голямата ирония е, че получих одобрителното обаждане от лондонския офис точно в деня, в който беше излъчен епизодът, в който умира. Така и не се запознах лично с екранния си баща, но се надявам да го срещна на някое от предстоящите Comic Con събития”, разказва Хюз.

В съседната Зала 2 на фестивала пък ще бъде разположена най-голямата зона за настолни игри, правена в България. В нея ще се организират най-големия турнир за годината по Magic: The Gathering, както и големи състезания по Yu-Gi-Oh! и Game of Thrones LCG. 

Най-големите български издателства ще представят новите си локализирани игри, а за тест на място ще могат да се намерят и всички произведени в България настолни игри. Няма как да пропуснем и Dixit – най-успешната игра в световен мащаб, която ще получи уникални карти, рисувани от български художници. В тази зона за първи път ще се проведе и мащабен отборен турнир по скоростно редене на пъзели, по модели неиздавани до момента в България.

Aniventure Comic Con ще се проведе на 9 и 10 септември в Inter Expo Center София и ще срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят. 

Meet & Greet билетите за лична среща с актьорите от "Игра на тронове" тръгват в продажба на 17-и май и са с цена 60 лева, в която влиза и достъп до двата дни на фестивала, и всички панели.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и можете да ги намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК и онлайн на Eventim.bg – Всеки билет, закупен на предварителна продажба, дава шанс на притежателя му да участва в томбола за големи награди, включително и чисто нов гейм лаптоп OMEN by HP.

Деца до 7 години влизат безплатно с придружител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови