Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Евроспорт излъчва всяка минута от Тур дьо Франс 2017

OFFNews 15 юни 2017 в 11:03 3031 0

Евроспорт подобри параметрите на споразумението за излъчване на предстоящите три издания на Тур дьо Франс 2017, предоставяйки на феновете възможност за пръв път да наблюдават на живо всяка една минута от най-известното колоездачно състезание в света.

Разширеното споразумение с European Broadcasting Union и Amaury Sport Organisation, ще зарадва феновете на 54 европейски пазара с над 25 часа живо предаване от „Тур дьо Франс” в повече, за всяка от следващите три години. Допълнителните часове на живо ще дойдат от 13 от етапите, които никога досега не са били изцяло излъчвани в телевизионен ефир.

Евроспорт увеличи и ексклузивното си покритие на събитието за повечето пазари, получавайки допълнителни часове на пълна или частична ексклузивна база.

Евроспорт ще предостави 28% повече покритие на живо от тазгодишното издание на „Тур дьо Франс” в сравнение с 2016 г.** Новото споразумение засилва позицията на Евроспорт като дългогодишен партньор на Обиколката на Франция от 1991 г., когато състезанието е излъчено за първи път в ефира на Евроспорт.

Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт, заяви: „Това е фантастична новина за феновете на колоезденето, които ще могат да наблюдават на живо по Евроспорт всяка минута от „Тур дьо Франс”. Ние работихме активно за осъществяването на промяната в параметрите по сделката, защото знаем, че нашите зрители искат да гледат всички изкачвания, преследвания и спринтове от най-популярното велосипедно състезание в света. Наред с това, новото споразумение е добра новина и за професионалните отбори, колоездачи и спонсори – те ще получат допълнително отразяване, което се надяваме, че ще доведе до нарастване на популярността на спорта и разширяване на фен базата“.

„2017 г. вече е рекордна за Евроспорт с над 200 дни на живо от колоездачни състезания и 2300 часа покрития по всички канали. А сега можем да предложим на зрителите и всеки момент от най-емблематичното състезание в света. Ако си фен на велоспортовете, Евроспорт наистина е твоят Дом на колоезденето и се затвърждава като единственото място, на което можеш да следиш толкова отблизо любимия си спорт“, добави Хътън.

Ненадминатото велосъдържание на Евроспорт обхваща трите големи колоездачни обиколки, както и 25 събития от световния тур, включително и петте еднодневни пролетни класики. Евроспорт продължава да работи с най-големите имена в колоездачния спорт, които предоставят експертни анализи и гледни точки. Сред тях са трикратният победител от „Тур дьо Франс“ Грег Льомонд, етапният победител Хуан Антонио Флеча и Шон Кели, победител в девет еднодневни класики.

Коментирайки новината, Грег Льомонд заяви: „Щастлив съм заради милионите фенове на колоезденето от цяла Европа, които сега ще могат да наблюдават по Евроспорт всяка секунда от най-великото състезание. Както феновете много добре знаят, надпреварата по време на големите турове може да претърпи обрат във всеки един момент, затова да можеш да следиш всеки момент е наистина невероятна възможност. Евроспорт продължава да променя границите в излъчването на колоездачни състезания в Европа и аз съм горд, че отново съм част от техния екип“.

По време на тазгодишния „Джиро Д‘Италия“ Евроспорт за пръв път предостави на зрителите интерактивна карта с моментни данни за всеки колоездач. Eurosport.com – онлайн спортна медия номер едно в Европа, ще продължи да предоставя подробно видео съдържание от всички спортове, а една от последните инвестиции на Discovery Communications в Play Sports Group ще осигури дигитален достъп до съдържанието на Евроспорт за всички фенове.

--
*1350 часа – базирани на над 25 часа за всеки отделен от общо 54-те пазара.
**82 часа излъчване през 2016 г. в сравнение със 105 часа, планирани за Тур дьо Франс 2017.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews