Витоша приема държавното първенство по спускане

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2022 в 13:11 1869 0

Планинско колоездене

Снимка www.race-series.com

Планинско колоездене

На 23 и 24 юли на Витоша ще се проведе държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплина спускане към Българска Федерация Колоездене.

Състезанието е едно от най-важните за родните състезатели, защото носи двоен брой точки за националната ранглиста и същевременно дава много точки и за световната такава. Очаква се в събитието да се включат най-добрите ни състезатели в категории 15-16 годишни, 17-18 годишни, Мъже Елит, Мъже Мастърс и Жени.

Събитието се организира от СК „Райдърс Юнайтед“, под патронажа на Българска Федерация Колоездене и със съдействието на фондация „София Европейска Столица на Спорта“, ДЗИ и Ред Бул България.

В състезанието могат да участват само професионални лицензирани състезатели, като до момента предварително записани са над 70 участника от всички краища на България.

Атрактивната надпревара ще се проведе по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци, което е с дължина близо 2 км и включва множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

Топлото време и липсата на валежи през последните 2 седмици правят трасето още по-трудно и предизвикателно, тъй като е много сухо и прашно и буквално се променя с всяко изминало спускане.

В съботния ден ще се проведат тренировките, а в неделя ще бъде същинската част на състезанието, като в 13:00 ще бъдат квалификациите, а точно в 15:00 ще започнат финалите на шампионата.

Организаторите приканват софиянци и гостите на столицата да станат част от събитието, като бъдат покрай трасето и подкрепят участниците. Това ще бъде първото състезание по спускане на родна земя и с него ще бъде даден официален старт на сезона, а още следващия уикенд предстои най-голямото международно събитие в родния календар – Пампорово Байк Фест в родопския ни курорт, където се очаква да пристигнат състезатели от цяла Европа!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови