Таксиджии заплашват Тур дьо Франс

OFFNews 12 юни 2017 в 21:51 1857 0

Шофьори на таксита заплашват да провалят участието на германския отбор Sunweb на предстоящата обиколка на Франция заради неплатени сметки от страна на клиенти.

Компанията Sunweb е специализирана в предлагането на ваканции, а едно от нейните поделения - Tinker Travel, организира трансферите от летища до мястото за почивка. Именно чрез тази платформа клиенти са поръчвали таксита във Франция, предимно в зимните курорти, след което не са оправяли сметките.

Натрупаната сума към момента е 250 000 евро и заради тях могат да пострадат колоездачите от спонсорирания от фирмата едноименен тим. Делегация на шофьорите на таксита вече проведе среща със спортния директор на Sunweb по време на критериума "Дофине", за да предяви претенциите си.

"Не искаме да провалим най-голямото колоездачно състезание в света, но ако не ни се плати, сме готови да използваме всички средства, за да привлечем вниманието", коментира шефът на организацията на таксиметровите шофьори в региона на Горна Савоя Марк Огорек.

Той обяви също, че ще влезе в контакт с други организации на таксиметрови шофьори във Франция и с общи действия да превърнат в ад участието на Sunweb в Тур дьо Франс, който тръгва на 1 юли от Дюселдорф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews