Цветанов призова българите да гласуват на 11 юли

OFFNews 17 юни 2021 в 19:03 986 0

Снимка Републиканци за България

Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България“, водач за 1-ви МИР Благоевград и за 4-ти МИР Велико Търново на листата на партията в интервю за Радио „Фокус” призова българите да гласуват на 11 юли. 

Той благодари на всички, които са подкрепили Републиканци за България и се извини на тези, на които гласовете им не бяха зачетени, з"ащото има много наши симпатизанти и членове, които след като направиха насрещни проверки в ЦИК, видяха, че в протоколите гласовете им ги няма".

"Искам просто да призова всички български граждани просто да се възползват от конституционното право да гласуват. Защото високата избирателна активност и резултатите, които ще се получат от изборния процес, ще дадат по-добра легитимност и по-голямата стабилност и устойчивост за бъдещето на страната", каза той.

"Нека на 11 юли да подкрепим Републиканци за България – една действително реална, истинска, евроатлантическа партия, която действително иска да прави реални политики в диалог с всички политически формации. И трябва да преодоляваме различията си. А това може да стане само и единствено, когато влезем в българския парламент и действително мислим за бъдещия просперитет на страната. Но всеки трябва да си запази своята идентичност и да не прави отстъпки от теми, които са абсолютно диаметрално противоположни на тезите, които са сложени. Но трябва все пак да се говори", добави Цветанов.

По думите му това, което го е впечатлило, е, че  трябва действително сегашният служебен кабинет да поработи доста по един проектобюджет за актуализация, защото с приключването на 45-ия парламент е блокирало много от дейностите и политиките, които могат да се реализират в съответните сектори.

"Вие знаете, че с това, което се съобщава от Финансово министерство, се търсят допълнителни финансови източници, за да могат да продължат политики, свързани с добавката за българските пенсионери, но също така и да може да се търсят допълнителни финансови ресурси за социални помощи, а също така и за подпомагане и подкрепа на бизнеса. От тази гледна точка, смятам че заявеното от министъра на финансите за подготовка на проектобюджет и това, което беше съобщено от министъра на икономиката, че за Плана за възстановяване и устойчивост се работи много усилено, но аз смятам, че действително ще бъде добавена стойност след приключване мандата на служебния кабинет и вече влизане в правомощия на едно нормално действащо правителство с избор, който ще направи българският парламент", посочи лидерът на Републиканци за България.

За рокадите в служби и за твърденията за подслушването Цветанов заяви, че всичко, което се случва през последните 1-2 години, е много интензивна работа и много случаи, които са оповестени от прокуратурата и от специалните служби за сериозен шпионаж на територията на страната. "Знаем, каква е дезинформационната кампания, която се води от Кремъл спрямо България. От тази гледна точка можем да направим и подобни изводи, че това може би има някаква връзка. Но що се отнася до областните директори на МВР, смятам че там не би могло да се направи подобна връзка за подобно действие", посочи още той.

Мога да кажа, че всички тези, които в момента някои от политическите играчи на политическата сцена и в периода, когато вече не бях вицепремиер и министър на вътрешните работи и се разразиха скандалите за подслушване, знаете че тогава опозицията, тогавашната опозиция внесе анонимен сигнал в прокуратурата, по който започна разследване, бяха образувани три дела и точно тези представители, които бяха на тогавашното развитие, дори мога да визирам и в момента госпожа Мая Манолова, която тогава беше най-яростната, пламенна политичка, която говореше, споделяше, че всъщност е имало нерегламентирано подслушване, обвинения които нямаше как да бъдат верни, защото и самият съдебен процес показа, че всичко това е било повече на политическа основа, добави Цветан Цветанов.

Според него подслушването действително е много добра тема, която може да провокира много политически дебати, много противопоставяне и да ни отклони от реалните теми, които би трябвало да вълнуват българските граждани и политиците, това което трябва да правят като управленски решения. 

Цветанов заяви, че Републиканци за България имат много ясни приоритети, като един от тях е електронното управление: "Ние категорично сме заявили с нашите експерти, че ще следваме естонския модел и смятам, че в момента особено в условията на КОВИД се видя, че много сериозна трансформация трябва да бъде направена с дигиталните услуги, които трябва да бъдат предоставени на гражданите. И същевременно да има и необходимата надежда за киберзащита, защото знаем, че това пък е една от слабостите във всяка институция. И затова трябва да се работи съвместно".

По думите му е важно върховенство на закона. Важна е и съдебната реформа, която трябва да продължи. "И за мен е изключително важно да се говори и за политики, които стигат пряко до хората – това са актуализация на пенсиите, първо трябва да мине актуализацията на бюджета, ние сме декларирали това още в предишната кампания и също така да се върви към подпомагане на малкия и средния бизнес, като за най-малкия бизнес трябва да се разшири обхватът на патентния данък, за да може действително хората да имат възможност да работят, но и да получават повече и да няма този тормоз от държавните институции в лицето на контролните органи", допълни Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови