Нинова: ГЕРБ довършиха българското образование

OFFNews Последна промяна на 12 март 2017 в 08:31 3904 5

„Българската култура, духовност, книга, читалище и учител са това, което ще ни съхрани, запази и развие като народ“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици хора във Велико Търново.

Тя подчерта, че имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината, към българските писатели и автори, българската музика и българските творци.

„Поклон пред тези хора. Нека знаят, че те са наша грижа. А тяхна грижа е да образоват и вдъхновяват, да бъдат естествените водачи на нацията“, подчерта председателят на левицата.

Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ са довършили българското образование с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование.

„Нашата алтернатива е - отмяна на този закон; един учебник по всеки предмет, за всеки клас, който да се издава от БАН; връщане на професионалните техникуми, защото нямаме професионални кадри“, заяви тя.

Лидерът на БСП допълни, че във висшите училища държавата ще поеме издръжката на онези специалности, от които има нужда българският бизнес и там студентите няма да плащат такси.

„С всички тези послания, с решимост да ги изпълним, с протегната към вас ръка - ние сме тръгнали на битка, която трябва да завършим на 26-ти март. Сигурна съм, че я печелим не заради себе си, не заради партията ни, а заради България, която обичаме“, заяви Корнелия Нинова.

Пред хората в старата столица говори и Весела Лечева, водач на местната листа на „БСП за България“.

„Всеки един български гражданин днес се вълнува какво е състоянието на държавата, какви са доходите, какво става с безработицата и безпътицата. Заедно сме силни и сме убедени, че е нужна промяна на България, която да даде шанс на нашите деца“ , заяви тя.

Според Лечева каквото и да сме постигнали в последните години, сме се лишили от най-ценното – младите хора на Бълагрия.

„Показали сме, че когато имаме мисия, можем да я постигаме. Затова сме длъжни да потърсим подкрепа, за да променим модела на ГЕРБ, който е хвърлил в хаос българското здравеопазване и образование. Този модел се олицетворява от една партия, един човек, една фирма и ние трябва заедно да се изправим срещу него“, категорична бе Весела Лечева.

Избори 2017

Анкета

резултати
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

1

Nik68

12.03 2017 в 08:39

Весела Лечева, не беше ли съпруга на един небезизвестен сив бизнесмен, по когото стреляха, тежко раниха и .... Бивш министър на спорта, който направи едно голямо нищо за същия спорт, после се подвизава като шеф на тотото докато не направиха писта на Божков в хазарта на национално ниво. Всички близки до БСП. Шайка разбойници.