Кирил Петков: Всички, които имате записи, пуснете ги днес! Не ни е страх

OFFNews 03 юни 2024 в 11:15 5293 3

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков

Снимка Стопкадър Youtube

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков в подкаста на Любомир Жечев

За всички, които ме гледат и имат скрити записи: Пускайте ги утре (б.ред. - днес)! Не ни е страх! 

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков в подкаста на блогъра Любомир Жечев в Youtube в неделя, 2 юни. 

Думите на Петков са в отговор на въпроса дали наистина се готви голям компромат, който да излезе дни преди парламентарните избори на 9 юни. 

Бившият премиер разказа, че е призовавал всеки, който дори леко му е намеквал, че има компромати, да ги пусне. Той разкри, че при едно от "намекванията" му е казано: "Не става въпрос за политика, а за живота и здравето ти!".

За публикуваните записи от сайта "Афера" и по-конкретно за първия от серията от общ шест записа, съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви, че разговорите в този им вид никога не са съществували. Той коментира и част от записа, на който се чува, че говори с "Пламен" и му обяснява, че трябва общо 1,5 млн. лева за кампанията. 

"Не съм искал милион и половина, а обясних, че толкова ни струва кампанията. Човекът, с когото говоря, не е Пламен Бобоков, а мой приятел", категоричен е Петков. 

По думите му записите са с лошо качество, за да може да се реже и манипулира.

"Чува се реплика за "незаконен кеш", но ако имахме такъв кеш, отдавна да сме в прокуратурата. Сарафов (и.д. главен прокурор Борислав Сарафов) ще умре от кеф. Има инвеститори, които са готови да дадат дарения срещу услуга, но ние отказваме. Единият запис се съмняваме, че е записан в моя кабинет, докато съм премиер. Другите са в централата на партията", каза още той.

За позицията на ПП-ДБ, че след изборите няма да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС, Петков обясни, че причината е сделката между Бойко Борисов и Делян Пеевски. Като пример за това той даде поисканите реформи в регулаторите: "Когато поискахме договор, Мария Габриел го подписа, но без дати: Ще станат реформите, но не се знае кога".

Според него Борисов има стари грехове и се страхува да не го вкарат в затвора. Петков допълни, че сделката е такава, че "Борисов казва на Пеевски: "Моите гласове ти гарантират, че никой няма да направи тази реформа". А Пеевски казва: "Докато аз контролирам, ти няма да имаш проблем". 

Бившият премиер допълни още, че най-лошият избор, който избирателите могат да направят, е да си останат вкъщи на 9 юни и да не гласуват.

"Двамата (Борисов и Пеевски) не са силни, защото хората гласуват за тях, а защото хората изобщо не гласуват. Най-голямата мечта на ченгетата е ПП-ДБ да се разцепят. Даже ако може и в ПП да има разцепване", каза още Петков.

Той коментира и появата на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на партийно събитие на ГЕРБ в Пловдив. По думите му това е огромен проблем. 

"Тя (Урсула фон дер Лайен) застава до Борисов и Горанов (Владислав Горанов - бившият финансов министър, санкциониран по "Магнитски"). Изборите, които са важни за нея, ги търгува за влияние тук", категоричен е Петков. 

На въпрос, след като ПП-ДБ искат реформи, не говорят с "Има такъв народ" или БСП за мнозинство, а само с ГЕРБ и ДПС, съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира така: 

"Не вярвам на "Има такъв народ". Мисля, че са малкото ДПС, платени са и са купени". 

Петков обясни, че когато са били в коалиция с "Има такъв народ", Слави Трифонов го е попитал: "Защо си се огледал в моя милиард". Това е станало в кабинета на шоумена "на четири очи" между двамата. 

За разкритието му от началото на април, че "независими анализатори" са му поискали по 20 000 лева на месец, за да се "чува думата му", Кирил Петков обясни, че това е станало в офиса му в Министерския съвет, като е имало и разговори в офиса на фирмата на конкретните анализатори. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    3

    Зла свекърва

    03.06 2024 в 22:08

    Беше приятно да слушам подкаста на Жечев с Петков. Зададе му доста неудобни въпроси, но имаше пространство за диалог и разговор, не онова надприказване и прекъсване, с което са характерни купените медии.

    -7495

    2

    Люгер Химарс

    03.06 2024 в 14:43

    не, телетъбис.
    Както каза - те само ще напишат една хубава нова програма и всичко ще се оправи и ще са първи.

    Както каза - който е против тия е от путин. Хайде не ставай путинист, а? Стой си с тях, ти си гласувал за тях и носиш морална отговорност, че се отнасят така с теб и милиони други.

    405

    1

    Telluris Malus

    03.06 2024 в 12:56

    Няма нужда. След "управленската праграма", просто не си струва усилието. Вие сами се разгромихте.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх