И в Хасково като в "Арена Армеец", стотици чакат на опашка от часове

OFFNews 26 октомври 2015 в 20:43 3157 0

Снимка Нова телевизия

Стотици представители на секционните комисии в Хасково чакаха близо денонощие, за да предадат протоколите си на общинската комисия, съобщава Нова телевизия.

Приемането на протоколи се е забавило заради многото грешки в протоколите и бавната обработка. През нощта няколко пъти приемането на документи е спирало с часове. Повечето от хората са изкарали нощта на крак и всички не са спали по 30 часа. Единствената храна, която са получили чакащите, са ябълки.

Това е и причината все още да няма окончателни данни за Хасково. 

В близкото село Узунджово изборите печели разследваният за купуване на гласове Деян Ванчев. Неговият имунитет беше свален по искане на главния прокурор Сотир Цацаров заради съмнения за покупка на гласове в селото.

Припомняме, че от снощи ситуацията в зала „Арена Армеец“ в София, където секционните комисии предават протоколите си, ескалира. Една жена дори направи спонтанен аборт, а още 6 човека са в болница.

Около 5000 членове на комисии се намират все още в залата. Вратите са заключени, а напрежението нараства. Хората вътре скандиарт "Убийци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови