ГЕРБ поиска оставката на ЦИК заради "Арена Армеец"

ОFFNews 26 октомври 2015 в 20:15 4158 4

ГЕРБ поиска членовете на Централната избирателна комисия незабавно да си подадат оставките заради ужаса, който продължава да се случва в зала "Арена Армеец", където са затворени близо 5000 души от изборните комисии, които чакат бюлетините да бъдат преброени.

Изказването дойде от депутата Александър Ненков, според когото партията цял ден е чакала адекватни действия от ЦИК, но такива не дошли. 

Според него ГЕРБ е предвидила какво предстои и е предупредила, но никой не е чул. На миналите избори през 2011 г. е имало подобен проблем, а тогава са били 42 души преброители, а сега са 17. Според него законодателството нарочно е било променено така от предното правителство.

"ЦИК преди малко е взела решение да изпрати сътрудници – това е закъсняло решение, което едва ли ще допринесе до това избирателният процес да свърши по-бързо. Излишно се нагнетява напрежение. Това, което се случи и с г-н Сидеров – не е ли проява да се дестабилизира начинът на провеждане на избори. Всички говорим за това колко е важно да се проведат спокойно изборите. Изчакахме ЦИК да вземе някакви мерки, но се оказахме излъгани за съжаление", смята той.

По-рано днес РБ също поиска оставката на ЦИК.

"Призовахме изборните документи да бъдат запечатани и членовете на избирателните комисии да бъдат освободени. Поискахме ЦИК и ОИК да са по-гъвкави. Всичко, което зависи от нас, сме го направили, но те са независими и не можем да влияем на решенията им, подчерта вицепремиерът.

Не отричам и да има организационни пропуски, много сгрешени протоколи, които се връщат. Очевидно е сложно, когато има 5000 души събрани на едно място, които нямат възможност да излизат. Последните няколко часа всеки се оправдава и някой прехвърля работата върху другия", каза Томислав Дончев днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша