Ивайло Захариев от "Под прикритие": Човек като Пеевски стои зад Джаро

Николаос-Теодорос Цитиридис 17 януари 2014 в 15:04 17964 15

Ивайло Захариев. Снимка: Сергей Антонов
Ивайло Захариев. Снимка: Сергей Антонов

Ивайло, какво ново да очакваме в "Под прикритие" - 4-ти сезон?

Като всеки нов сезон, характерите се развиват, понеже основата на сериала е такава. При нас има доста екшън, но основата при всички положения е сюжетът. Примерно Мартин, моят герой, когато е открит вече полицай, трябва да се справя с работата на бюро, което не е типичо за него. За сметка на това има властта на един полицай. Ако досега се е криел и е гледал да е тихата вода, сега може да се развихри. Мартин е и в нова любовна сага. Върви му доста. Ще бъде с дъщерята на Попов и там се завръзват нещата. В този сезон ще има поне три любовни истории. Аз и Зори, Иво и Ния Туджарова, но разбира се, няма да се превръщаме в сапунка. Третата любовна история ще запазя в тайна за читателите.

Май ще има много нови герои. Какви ще ги върши дъщерята на Джаро?

Тя се връща уж заради баща си, но е с Иво, въобще става една разкъсана история между двама врагове и ще бъде доста интересно с нея.

В мрежата и по форумите много се говори за завръщането на Съни, изгората на Марто от първите два сезона. Има ли такава възможност?

Не, няма как да стане. Косъма също няма да се върне, колкото и да ни се иска.

Вече три сезона подред Шмекера клони хем към мафията, хем пък е винаги честен. Докога ще се лъкатуши между двете?

Според мен и в този сезон продължава да е между двете страни. Въпреки че е със значка, той продължава да действа като човек от улицата и това е част от него. Трудно е на Марто да се првърне в рутиното ченге и да работи като Тодоров или Попов.

Попов ще се събере ли с жена си?

По друг начин ще протекат нещата там, няма да се съберат отново.

Последният епизод от трети сезон завърши в планината с няколко изтрела и остави една кървата и зимна картина. Как се прави връзката между планината и първия епизод, за който знаем, че ще е летен?

Снимките ги направихме през лятото в Турция и София има и няколко епизода на морето, но връзката ще е много интересна за зрителите и няма да разказвам повече, за да бъде изненада.

Кои ще бъдат новите гангстери?

Гущера от трети сезон, този с опашката, фенът на "Спартак Варна" се развихря. Дори в трейлъра го има и Джаро дори го нарича новия Иво, но едва ли ще се стигне чак до там. Втори като Иво няма.

Ще видим ли политици, бивши или настоящи, както видяхме Павел Чернев в няколко епизода?

Ами Попов (смее се), като един бивш министър на културата. Но освен него не се сещам за такива попълнения.

Кой наш политик би се вписал перфектно в сериала?

Това е много подвеждащ въпрос. Пеевски със сигурност, дори той е част от нашия сериал. Един от двигателите на Джаро, според мен, един от спонсоирте. Показахме, че Джаро има връзка с масоните, но със сигурност има връзка и с такива персонажи.

И обратния въпрос. Кой персонаж от "Под прикритие" би се вписал в реалния живот и мафия?

Слави Ангелов като наш съветник изхожда по някакъв начин от българската действителност. Като нищо тези сюжети да са се случвали и да се случват. За разлика например от сериала "От местопрестъплението", където историята се доближава до 10%-20% до реалността, то в "Под Прикритие" е до 90%. Ние сме много по-близки до реалния живот.

На представянето на последния епизод от сезон 3 присъстваше и Цветан Цветанов, тогава вътрешен министър. На 19 януари, когато е и официалната премиера, можем ли да очакваме Цветлин Йовчев?

Сигурно е поканен. Дали ще дойде, не знам. В продукцията получаваме голяма подкрепа от МВР с експерти и съвети. Те виждат, че "Под прикритие" допринася за имиджа на полицията. Най-малкото наградиха Владо Пенев преди година-две за издигане имиджа на полицията.

 Освен с актьорството, през последните месеци ти стана известен и с участието си в протесите. Какво общо има между мафията в "Под прикритие" с тази у нас?


За разлика от тази мафия срещу, която протестирахме, в "Под прикритие" не се занимаваме с политика толкова много и самият сериал не е политически, а по-скоро криминален. Няма много допирни точки и за това няма сцена, в която Попов аха да тръгне да разбива някой нарко цех и да му се обадят и да му кажат "Не пипай". Нарочно не сме засягали тази тема, понеже е много обширна.

Но имаше един много специфичен персонаж - Генерала, за когото можем да кажем, че е ДС-то във сериала...

Той беше именно такъв, но в "Под прикритие" не се разкри много неговият гръб. Имаше и един политик, Желев, който имаше игра с Джаро. Но нарочно останаха встрани тези неща.

В ролята си на протестиращ, какво видя да се променя през последните месеци?

Опитахме се да направим една генерална промяна, но за съжаление не я видяхме тази оставка. Промени се гражданското общество. Промени се това, че доста хора с различни разбирания за ляво и дясно се обединиха и започнаха диалог. Това никак не е малко. Според мен това беше едно добро начало за развиването на гражданските инициативи, които впоследствие ще могат да бъдат двигател на различни политики.

За съжаление в миналото са ни учили, не толкова мен, колкото моите родители, че политика от гражданите се прави на 4 години, когато дойдат избори и гласуваш. През останалото време си давал всичко на народните избраници. Всъщност не е така. В една демокрация народът има право на глас непрекъснато. В някой момент, в който сме недоволни, ние имаме гласа и волята да променим нещо.

За "ранобудните" какво мислиш?

Надявам се след свалянето на окупацията да продължат да бъдат едно. Независимо от вътрешните им причини не трябва да спират борбата. Ако това, което са направили досега, бъде захврълено на вятъра, ще бъде много жалко.

Кога ще му писне на народа според теб?

Ние избираме да сме мирни, да не сме като комунистите, да не се борим с терор и убийства за властта. Ние ще изберем мирния път. Този път е бавен, но много по-сигурен и ще изгради едно здраво общество с изичистване на корупцията и нов морал. 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!