Внимание: Хакери жилят с фишинг от името на БНБ

Не отваряйте съобщението или прикачените файлове и не следвайте съдържащите се в тях линкове, зоват от централната банка

OFFNews 13 август 2021 в 11:59 2453 0

Хакери организират фишинг атаки със съобщения от името на Българската народна банка, съобщиха от финансовата институция.

Първите случаи са констатирани вчера.

Злонамерените електронни съобщения от името на централната банка, а имейлите се изпращат привидно от адрес, който се визуализира като Банков мениджър <bnb.bg>.

Получателите се уведомяват, че имат получен валутен превод и трябва да следват указанията в приложен линк към съобщението.

От БНБ уточняват, че нямат регистрирани имейл сървъри в домейни от типа bnb.bg. и не изпращат до гражданите съобщения с подобно съдържание.

Такъв тип съобщения представляват опит за фишинг атака, и са заплаха за потребителите, като събраната по този начин чувствителна клиентска информация може да бъде използвана със злонамерена цел. В случай че сте получили подобно електронно съобщение, Ви призоваваме да НЕ отваряте съобщението или прикачените файлове и да НЕ следвате съдържащите се в тях линкове, за да не станете жертва на компютърна измама, призовават от централната банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!