Уволниха зам.-министъра на транспорта с ресор БДЖ само два месеца след като го назначиха

Освободени са и двама членове на Съвета на директорите на националния жп превозвач

Светослав Метанов 22 февруари 2022 в 12:43 11686 2

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от днес е освободен заместник-министърът на транспорта Илия Илиев, който отговаряше за железопътния транспорт, научи OFFNews.

Какви са точните мотиви за решението все още не е ясно. В БДЖ продължава да цари досегашният хаос, а екипът на новото управление все още не е направил нищо за да спре течовете и източването на компанията чрез неизгодни договори за стотици милиони, които отгоре на всичко не се изпълняват.

Срещу зам.-министър Илиев е имало сигнали за конфликт на интереси, твърдят източниците на OFFNews. Преди да влезе в управлението той се занимаваше с проектантска дейност и изпълняваше някои от големите инфраструктурни проекти на НКЖИ, финансирани със средства от еврофондовете.

Малко след публикацията ни, от Министерството на транспорта и съобщенията дойде официално потвърждение. В него се казва, че кадровите промени са по искане на министър Николай Събев.

“В БДЖ започнахме решителни и дълбоки реформи. Нуждаем се от екип, който да следва темпото на промяната“, заяви министър Събев.

Освободени са и двама от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД председателят на Съвета Симеон Евтимов и Любомир Сяров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

22.02 2022 в 13:59

След десетилетия комунизъм и 20 години ДПС е много трудно да се намерят независими хора с опит.
 
X

Да помогнем на украинските деца!