Sustainable Lady Fund на Първа инвестиционна банка награди най-добрите проекти на ''Арена на дамския бизнес''

OFFNews 13 юни 2023 в 12:33 1164 0

Снимка Fibank

Събитието „Арена на дамския бизнес“, подкрепено от Smart Lady, се проведе за трета поредна година при изключително голям интерес.

Успешни дами от цялата страна се събраха в „Интер Експо Център“ и представиха своите проекти пред инвеститори, финансови институции и предприемачи. Така те потърсиха развитие на бизнеса си чрез финансиране, партньорство и менторство.

Отличени бяха най-добрите проекти, които си разпределиха наградния фонд от 30 000 лева.

Големият победител е „Lady Butcher“ на Надежда Рангелова-Бояджиева.

Тя получи не само най-висок рейтинг от журито, но и гранта от 5000 лв. на Sustainable Lady Fund на Първа инвестиционна банка в категория „Развиващ се бизнес“. Проектът на предприемчивата дама цели да промени нагласите на хората и да наложи нови стандарти за разфасоване на говеждо и агнешко месо у нас като насочи фокуса върху ползите за здравето и устойчивото животновъдство. Идеята, която промотира победителката е за стимулиране консумацията на българско месо чрез развитие на магазини за предлагане на месо от български породи, с контролиран произход, гарантиращ чистота на продукта.

Надежда Рангелова – Бояджиева е единствената жена транжор в България, преминала през международна сертификация.

На второ място, авторитетното жури, в чиито редици бе и маркетинг директорът на Fibank Илона Станева, класира проекта „Империя“ на Светлана Кръстева, фотограф. Третото място бе за Мая Павлова, международно сертифициран лайф и екзекютив коуч, с нейния проект „Умни събития“.

Вторият грант от 5000 лв. на Sustainable Lady Fund в категория „Стартиращ бизнес“ бе отреден за Анна-Мария Маркова и нейния концептуален проект „Aerospheric“, насочен към авиацията, иновациите и устойчивите решения. Целта на проекта е да организира пространство, което обединява хората, влюбени в авиацията, и да представи визия за бъдещето на индустрията.

Официалното награждаване с чековете, осигурени от Първа инвестиционна банка се състоя в понеделник, 12 юни в централата на финансовата институция. Отличията бяха връчени на победителките лично от г-н Никола Бакалов – Главен изпълнителен директор (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

Sustainable Lady Fund е създаден през 2021 г. за подкрепа на иновативни зелени проекти на български жени предприемачи и е част от програмата Smart Lady. Той дава възможност на стартъпи и проекти за интелигентни решения за борба с климатичните промени, замърсяването и опазването на природното богатство да спечелят менторски сесии и финансиране на дейността си в категории стартиращ и развиващ се бизнес.

Повечето от дамите, които представиха проекти на „Арена на дамския бизнес“ са участнички в „Национална менторска програма за жени предприемачи“ 2023.
Форумът се проведе под мотото „Вдъхнови се за бизнес!“ и според организаторите и присъстващите изпълни целта си да помогне на жени предприемачи, които искат да стартират собствен бизнес, да развият вече съществуващ бизнес, както и да подкрепи дами, които искат да се докажат като професионалисти в големи компании.
„Арена на дамския бизнес“ се организира от Менторите.БГ и Национална менторска програма за жени предприемачи към Съвет „Предприемачество и стартъп“ към БТПП и с подкрепата на Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“, ИАНМСП, BPW България, „Предприемачи БГ“, Първа инвестиционна банка и други финансови и нефинансови институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!