Спас Русев: Аз съм собственик на "Виваком", Цветан Василев ме клевети

OFFNews 09 септември 2016 в 17:04 18561 4

Легитимираният като нов мажоритарен собственик на "Виваком" бизнесмен Спас Русев коментира изявленията на бившия основен акционер в КТБ Цветан Василев пред вестник „Капитал“.

Той обяснява, че от ноември 2015 г., оглавяваният от него консорциум „Вива Телеком“ (Люксембург) е спечелил с оферта от 330 млн. евро организирания от „Ърнст и Янг“ публичен търг в Лондон за придобиването на контрола върху „Виваком“ и че сделката е финализирана през август тази година.

"Всички твърдения от страна на Цветан Василев, свързващи „Виваком“ и моето име с инсинуации за скрита собственост, бъдещо разпределение на печалба от евентуална продажба на компанията и намесване на имена на политици, са крайно несериозни и целят единствено и само да злепоставят реномето на дружеството, да уязвят мен като инвеститор и собственик, както и да реализират евентуални политически дивиденти", заявява Спас Русев.

В интервюто си за "Капитал" бившият мажоритарен собственик както на КТБ, така и на "Виваком" обяви, че това, което се случва сега с телекомуникационната компания, е "класическа криминална кражба с участието на една руска държавна банка, толерирана от българската държава".

Василев твърди, че от сделката с "Виваком" ще има голяма "плячка" под формата на комисиона, а парите ще отидат при този, от който зависи сделката:

"Ами те са два клана – единият е Пеевски, който е навсякъде, другият е този на премиера."

И пояснява схемата, по която трябва да бъде направена сделката:

"Чувам и за конкретни суми, и за конкретно участие в собствеността. Самото разпределение е следното: измислената компания на вечно готовия Спас Русев трябва да придобие „Виваком“, след което се дават put options на няколко групи от купувачи, които да разпределят баницата – разликата между 700 млн. евро и реалната Enterprise Value (стойност – бел.ред.) на компанията от над 1 млрд. евро. Да, телеком със 170 млн. евро годишна EBITDA е продаден на практика на цена от 700 млн. евро – това е съвкупната цена от цената на аукциона от 330 млн. евро и остатък по облигационна емисия на „Виваком“ от малко над 370 млн. евро. Става въпрос за преразпределяне на едни минимум 300 млн. евро в съотношение 20% в полза на ВТБ, около 20% е за вездесъщите измамници братя Велчеви и Красимир Катев като слугинаж на ВТБ, и от 43 до 46% за мюрето Спас Русев. Вероятно, обаче, фигурантът ще трябва да сподели голяма част от така наречената си печалба, в абсолютно измерение около 135 мил евро, със силните на деня. С онези, които и сега точат компанията и я направиха първи фен и спонсор на отбора на народа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12139

4

Диян

10.09 2016 в 13:57

Йончев,
интервюто на Василев не е дадено за Капитал. Хайде сега да потърсите за кого е дадено, че се излагате...

12530

3

синя сова

10.09 2016 в 09:15

Ето ,нагледен урок по пране на пари!Много пари!От 1990 год.насам,сума ти ченгета от ДС (като ТОЗИ екземпляр)се сдобиха със скъпи имоти ,фирми ,банки и какво ли не още.Вижте само кои са олигарсите и сравнете с тяхното минало!ТЕЗИ снасят на герб,за да бъде в управлението на държавата ,а чрез нея да върви и техният бизнес!

17898

1

кикимора

09.09 2016 в 17:26

Ще разберем собствениците като почнете да се стреляте ми не се мотайте.

 
X

Да помогнем на украинските деца!