Quantcast

"Съмнявам се в достоверността на доклада на БНБ за КТБ"

OFFNews Последна промяна на 26 октомври 2014 в 12:08 13296 6

Бойко Борисов

"Твърдо се съмнявам в достоверността на доклада на БНБ за КТБ".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента след след срещата с лидера на БСП Михаил Миков.

Преди дни - на 22 октомври, БНБ оповести данни от одитния доклад на Корпоративна търговска банка, в който се твърди, че в банката има дупка от 4 млрд. лв.

Позицията на лидера на ГЕРБ прилича на тази на отстранените изпълнителни директори на КТБ, които написаха отворено писмо, в което се казва следното:

"След като БНБ държа в кома КТБ АД в продължение на четири месеца, вчера представи на българската общественост безотговорен пасквил, а не професионален одиторски анализ".

„Това не е възможно и тук Орешарски (бившият премиер Пламен Орешарски) и Чобанов (бившият финансов министър Петър Чобанов) не трябва да бягат от отговорност.

Те допуснаха това да се случи и да се нанесе този удар на банката. Не помните ли, че „Виктория” беше купена и всички писахте, че я купува ТБ, която е в отлично състояние. Тези хора трябва да понесат съдебна отговорност – управителя, подуправителя”, обяви Борисов.

Според борисов България има най-добрия банков закон и обясни, че когато е изготвян е направен така, че само Европейската централна банка да може да се меси в БНБ и подчерта, че политиците нямат дори право да дават съвети на БНБ.

Според Борисов съмненията в доклада произтичат и от това, че толкова време банката не е била оздравена.

„Тя можеше да се оздрави веднага. Влиза държавата, маха лошото, остава доброто, банката работи, обезпечените кредити се плащат. През това време се арестуват хората, които са нанесли щетата за лошите кредити. С половин-един милиард щяхме да минем, той го има от фонда на другите банки и щяхме да сме забравили”, смята лидерът на най-голямата партия в бъдещия парламент.

На въпрос дали ще се осигури държавна гаранция за изплащането на депозитите в банката Борисов каза, че ще отговори, ако стане премиер. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2014 в 20:04

Не че прочетох всичко толкова задълбочено, " главпрокурор" ми звучи като "престъпмисъл" и други подобни словосъчетания от романа "1984" от Джордж Оруел. Извинете ме, но май се справят.

26.10 2014 в 16:29

Хубаво, съмнява се човека. Само че направо ни “събраха очите” с лъжи.
Наскоро БНБ сервира обезценка на КРЕДИТЕН ПОРТФЕЙЛ” ?!?!? ВЪПРОС - и как се обезцени тоз кредитен портфейл, кой помогна, кой свърши работата за обезценката, ТОЗ ВЪПРОС ДА ГО ЗАБРАВИМ ЛИ?!??
А КОЙ ще ПЛАТИ ЩЕТИТЕ на КТБ?!?! Данъкоплатците ли, ИЛИ ВИНОВНИТЕ?!?
Първо – Сигнал на Протестъри 25 февр14, тържествено с ТВкамери до Главпрокурор, подписан от Хр. Иванов, сега награден за правосъден http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html . После Главпрокурор се цепи от ТV на ТV как закрива КТБ. ДАНС отнема допуска на Подуправителя Банков надзор – БНБ се озърта и ослушва!!!
Второ, петък/13 юни Главпрокурор/МВРПикчърс организира банкова паника КТБ - http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили.... ктб.... « БАНКОВАТА ПАНИКА петък/13юни води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки! –Уникредит, ДСК, Париба, и т.н.
Трето, КТБ иска от БНБ ликвидна подкрепа по чл. 33/ЗБНБ, БНБ отказва, но след седмица дава 1.3млрд подкрепа на ПИБ.
На 23юни14 Искров тегли 59млн от КТБ и затваря КТБ –никакви операции -забрана!
ЗАТВОРЕНА БАНКА = ГУБЕЩА БАНКА
ЗАТВОРЕНА БАНКА – ЯКА ОБЕЗЦЕНКА НА КРЕДИТЕН ПОРТФЕЙЛ!
ЗАТВОРЕНА БАНКА СЛЕД БАНКОВА ПАНИКА – 2 ПЪТИ ПО ЯКА ОБЕЗЦЕНКА
ПЕТ МЕСЕЦА ЗАТВОРЕНА БАНКА – ПЕТ ПЪТИ ПО-ЯКА ОБЕЗЦЕНКА
Въпрос:
ОСВЕН БНБ и Ив. Искров какво правим с отговорността на Главпрокурора, организирал ПРЯКО с ювелирна акция петък/13юни БАНКОВА ПАНИКА КТБ?!?
Какво правим с МВРПикчърс – Главпрокурора и МВРПикчърс НЕ знаят ли как се организира БАНКОВА ПАНИКА ?!?!? и до какво води БАНКОВАТА ПАНИКА?!?!
Кой ще арестува Главпрокурора?!?!?

26.10 2014 в 14:58

Ибрикчия

26.10 2014 в 12:45

Оффчето стадо по цял ден: беее, беее, беее!
Искаме на нас да ни е добреее!
Искаме някой ДРУГ да ни оправи!
А после: ДРУГ е крив! Ние - ПРАВИ!

26.10 2014 в 12:39

До 196 000 лв. веднага, над тази сума може би, ама надали...
Всеки внасящ депозит подписва декларация, съставна част на договора.
А не после, няма не знам, не разбрах.
Като не разбираш от депозити, дръж си парите под дюшека...

26.10 2014 в 12:20

Това, че дон Корлеоне се съмнява, че плевнята е изгоряла вече няма никакво значение за самата плевня. Освен, ако не иска да я строи наново, поради някаква причина... което всъщност не променя наличието на пожар, като факт.