Джамбазки: ДПС събориха КТБ и трябва да бъдат разследвани

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2014 в 09:44 4419 5

Ангел Джамбазки

Снимка Миро Златев/Булфото

Ангел Джамбазки

ДПС и управителят на БНБ Иван Искров да бъдат разследвани заради краха на КТБ. Това поиска Ангел Джамбазки (ВМРО).

Искров да бъде разследван, защото БНБ и банковият надзор "очевидно не са си вършили работата", след като са допуснали толкова големи липси в КТБ, аргументира се Джамбазки пред БНТ.

Трябва да има разследване, за да стане ясно кой е откраднал тези пари, допълни той.

Трябва да се разследва и ДПС заради атаката срещу КТБ. ДПС събори тази банка, каза Джамбазки.

Той обясни и позицията на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" да не иска министерски постове в бъдещото правителство. "Не искаме постове, защото това ще изглежда в очите на обществото като сделка - някой да стане министър, директор. Изглежда лошо и не може да бъде обяснено", каза Джамбазки.

Все пак ПФ ще си партнират с бъдещите управляващи, за да реализират програмата си.

"Това ще стане като подкрепяме политиката и налагаме вижданията си. Нашите предизборни обещания стават програма и влизат в програмата на ГЕРБ", поясни Джамбазки.

На въпрос за условието на ДПС да подкрепят правителството, ако няма представители на Патриотичния фронт в централната власт Джамбазки заяви, че не може да говори от името на ДПС, нито с ДПС. "С ДПС трябва да говори прокурор, защото това е една престъпна партия", заяви той.

Той бе категоричен, че ПФ биха се оттеглили подписите си от програмата, ако в бъдещото правителство има министри от партията на Касим Дал и Корман Исмаилов Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД), част от Реформаторския блок.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2014 в 09:58

Направо ни “събраха очите” с лъжи. Добре де, обезценка на КРЕДИТЕН ПОРТФЕЙЛ” ?!?!? ВЪПРОС - и как се обезцени този кредитен портфейл, кой помогна, кой свърши работата за обезценката, ТОЗ ВЪПРОС ДА ГО ЗАБРАВИМ ЛИ?!??
А КОЙ ще ПЛАТИ ЩЕТИТЕ на КТБ?!?! Данъкоплатците ли, ИЛИ ВИНОВНИТЕ?!?
Първо – Сигнал на Протестъри 25 февр14, тържествено с ТВкамери до Главпрокурор, подписан от Хр. Иванов, сега награден за правосъден http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html . После Главпрокурор се цепи от ТV на ТV как закрива КТБ. ДАНС отнема допуска на Подуправителя Банков надзор – БНБ се озърта и ослушва!!!
Второ, петък/13 юни Главпрокурор/МВРПикчърс организира банкова паника КТБ - http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили.... ктб.... « БАНКОВАТА ПАНИКА петък/13юни води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки! –Уникредит, ДСК, Париба, и т.н.
Трето, КТБ иска от БНБ ликвидна подкрепа по чл. 33/ЗБНБ, БНБ отказва, но след седмица дава 1.3млрд подкрепа на ПИБ.
На 23юни14 Искров тегли 59млн от КТБ и затваря КТБ –никакви операции -забрана!
ЗАТВОРЕНА БАНКА = ГУБЕЩА БАНКА
ЗАТВОРЕНА БАНКА – ЯКА ОБЕЗЦЕНКА НА КРЕДИТЕН ПОРТФЕЙЛ!
ЗАТВОРЕНА БАНКА СЛЕД БАНКОВА ПАНИКА – 2 ПЪТИ ПО ЯКА ОБЕЗЦЕНКА
ПЕТ МЕСЕЦА ЗАТВОРЕНА БАНКА – ПЕТ ПЪТИ ПО-ЯКА ОБЕЗЦЕНКА
Четвърто, при изтеглен от 13-20юни ликвиден ресурс 1.3 млрд от КТБ, отишел в НЕбългарски банки, БНБ държи КТБ затворена пети (5) месец, без операции и ПРИХОДИ!??, освен евентуално ако някой БУДАЛА ДЛЪЖНИК не плати...
Пето, КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ съвсем не са будали. Правят си сметката хората, съвсем не са будали, изчисляват. Те знаят: от КТБ вече са изтеглени 1.3млрд ликвиден ресурс, КТБ е на командно дишане, квестори я източват, ЗНАЧИ- за връщане КРЕДИТА – ще мислят..., може да се оттърват! Това положение е създадено от БНБ...
Шесто, СПЕЦИАЛНО за консултантската услута (не е ОДИТ) БНБ променя методиката на определяне активността на кредитния портфейл. Приема 1 - 3 месечна активност... Т.е. ако до 3 месеца кредитолучателят НЕ внесе задължението по кредита, значи кредитът се отнася към графата лоши.. за целта на Методиката и търсения резултат -ОБЕЗЦЕНКА на кредитния портфейл, Затова БНБ държи КТБ затворена 4 месеца!
Мдааа, точно ИЗЧИСЛЕНО ... ПЕРФИДНА СХЕМА

26.10 2014 в 01:31

Dnes,Vsekiden,Afera... ZZENZURIRAT, IZOPACHAVAT,TRIAT,MANIPULIRAT NAGLO,BRUTALNO i NAHALNO...NAMA NIKAKVA SSVOBODA na SSLOVOTO- TE OBSSLUZZVAT PRESSTUPNIZZITE...Neshto da KAZZETE za IZBITITE 150 MILIONA dushi ot Mao, finanssiran ot PRESSTUPNIZZITE ROTSHILD,ROKFELER,MORGAN,VARTBURG...za VADENITE zzivi ORGANI ot HILADI hora v SStotizzi KONZZLAGERI SSega v Kitaii...Vie... DNES-KGB-BG...VSEKIDEN-KGB-BG...AFERA-KGB-BG...za IZBITITE 50-60 MILIONA ot PRESSTUPNIZZITE BolshevikI, finanssirani ot SUSTITE MEZZDUNARODNI PRESSTUPNIZZI ILUMINATITE-IUdeii-MASSONI...TE SSuzdavat VOIINI,KONFLIKTI ,RAZRUSHAVAT ZZARSTVATA,ssuzdavat MIZERNI republikI-KONZZLAGERI,Hvurlat Edin NAROD ssrestu DRUG,Prolivat KRUV za DA PECHELAT Pari,Zlato...Vie.. DNES-KGB-BG...VSEKIDEN-KGB-BG...AFERA-KGB-BG ...OBSSLUZZVATE TEZI MEZZDUNARODNI PRESSTUPNIZZI,SSuzdali VSSICHKI KOMUNISSTICHESSKI,NAZZIONALSSOZZIALISSTICHESSKI i ISSLIAMSSKI UBIIZZI v SSveta...

25.10 2014 в 10:31

Гражданинът от село е прав. ДПС държат прокуратурата и съда- как очакваме да ги обвинява и съди? :)
ДПС събориха КТБ защото не си получиха мангизите, които очакваха като подкуп за Южен поток. Това е елементарната истина.

24.10 2014 в 11:57

Герб я надуха и с ДПС и БКП я източиха. Прехвърят кокала, а ние седим с пръст в усте докато ни облъчват подсъзнанието с името всеки ден КТБ -> КАТ ЕБЕ

24.10 2014 в 11:30

Това е голата истина и се радвам, че някой, който ще участва в управлението я казва. Дано и да го направи! И дано да не забрави, че прокуратурата също се държи от ДПС!