Quantcast

EPIC започнаха официални преговори за спасяването на КТБ

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2014 в 15:30 12762 8

Корпоративна търговска банка дни преди затварянето й

Снимка Сергей Антонов

Корпоративна търговска банка дни преди затварянето й

EPIC са започнали днес официални преговори за изготвяне на план за спасяването на Корпоративна търговска банка.

Това става ясно от прессъобщение на Българската народна банка.

Днес, 24 октомври, в БНБ е била проведена среща между представители на БНБ, представители на EPIC, Фонда на генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp.

На срещата представителите на БНБ бяха информирани, че новосформиран консорциум от посочените трима инвеститори води разговори с правителството и с парламентарно представени политически сили за изготвяне на план за рекапитализиране и преструктуриране на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ), който да включва и средства, осигурени чрез държавна помощ, се казва в прессъобщението. 

От БНБ са настояли плановете за рекапитализация и преструктуриране на КТБ "да бъдат съпроводени с ясни доказателства за наличността и разполагаемостта на средствата, които ще бъдат инвестирани, както и за сроковете и инструментите, чрез които ще се реализират инвестиционните намерения", с оглед срока на специалния надзор 20.11.2014 г.

Потенциалните инвеститори са поискали достъп до докладите на трите одиторски фирми с анализа и оценката на активите на Корпоративна търговска банка.

"Доколкото БНБ не е страна по договорите между квесторите на КТБ и одиторските фирми и докладите не могат да се разпространяват без съгласието на одиторите", отговорили обаче от БНБ и уточнили, че ще окажат съдействие за установяването на контакт и достъп до докладите при определени между консорциума и одиторите условия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2014 в 00:45

Te horata may nay nakrq 6te izbuhnat i togava 6te vidqt koy kvi ocenki,dokladi omanski 6te stane vsqkade na marmalad

24.10 2014 в 21:46

А бе хора - чета тук norm - пише ОДИТОРСКИ ДОКЛАДИ
ТОЛКОВА ЛИ СТЕ НАИВНИ, КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ СЕ КАЖЕ И НАПИШЕ - Н Я М А ОДИТОРСКИ ДОКЛАДИ, ЗАЩОТО НЕ Е ИЗВЪРШВАН ОДИТ НА КТБ в съответствие с Международните счетоводни стандарти..
НАМА ОДИТ на КТБ, разберете най-после
ИМА КОНСУЛТАНТСКА УСЛУГА с договор на 3 фирми, които набързо, повтарям набързо по поръчка да оценят кредитния портфейл на КТБ , т.е. кои кредитополучатели внасят и кои не внасят - ОКАЗВА СЕ, че минимален процент внасят, другите се ослушват - СЛЕД БАНКОВА ПАНИКА петък13юни организирана от Главпрокурор и изтеглен целия ликвиден ресурс от 1.3 млр от КТБ, след затваряне на КТБ на 23 юни ПОЧТИ ВСИЧКИ КРЕДИТОЛУЧАТЕЛИ ЧАКАТ ОБЕЗЦЕНКА НА кредита - ДА ПЛАТЯТ ПО МАЛКО
Е, ТОВА СА УСТАНОВИЛИ 3 те фирми по поръчка на БНБ

24.10 2014 в 20:30

Това е само тупане на топката.
На юридически жаргон това се нарича ШИКАНИРАНЕ - бавиш умишлено делата - болнични туй-онуй и губят давност.
Сега уж 1-2 месеца ще разглеждат предложенията на "оманския фонд", на марсианския фонд и т.н. и след още 4-5 месеца ще се вземе решение, че не може да стане и така....до догодина до амина. искров, христо бисеров и пеевски ще си заметат следите.

P.S. имената са написани с малки букви съвсем съзнателно.

24.10 2014 в 19:17

Тук някак под сурдинка се споменава бегло,че "инвеститорите"искат ДЪРЖАВНА ПОМОЩ.
Което е скандално.Държавната помощ,би дошла от преките и косвените данъци на българите.Т.е.,ще платим швейцарското имение на сем.Василеви,живи да ги оплачеш.Ще платим за кампаниите и наемите на Бареков.И на Пеевски ще платим.Ами "вложителите"?Ами аз,семейството ми и милиони българи,защо не се възползваха от атрактивните лихви на КТБ?Защото не й вярвахме и имахме глави на раменете си.Някой карал ли е протестиращите вложители,насила,да си вкарват парите там?Га ядохте кифтета,не ривахти,сега оривахти орталъка.КТБ е частна банка.Всеки вложител,си носи отговорността.А че беше и банка на Задкулисието,Властта и корумпираната Политика....др.въпрос.Та изгоряха и общински,и държавни структури.Днес-КТБ.Утре,др.банка,по същата схема.И като има вече прецедент,ДЪРЖАВНА помощ,давай нататък,Народът ще плаща!

24.10 2014 в 17:20

"Доколкото БНБ не е страна по договорите между квесторите на КТБ и одиторските фирми и докладите не могат да се разпространяват без съгласието на одиторите"

как така, нали БНБ назначи квесторите, трябва да има права върху докладите. Той и съдът не е страна по търговски договори, но може да ги изисква без съгласието на страните

24.10 2014 в 16:14

По-скоро е схема. Няма шанс след тези събития КТБ да съществува като банка. Тя е абсолютно компроментирана и празна. Но не пречи да прилъжат държавата да набута още някой милиард. Виждам два изхода- или преговорите да приключат бързо- бързо безрезултатно, ако горните структури са истински инвеститори, или да видим опит за нова кражба, добре опакован зад привидна загриженост за многото загубени работни места и пропаднали бизнеси и пр. при фалит на банката. И много скоро пак фалит, този път завинаги...

24.10 2014 в 16:14

Интересно защо БНБ непрекъснато тълкува,но упорито отказва да покаже одиторските доклади,изтъквайки смешни причини.

24.10 2014 в 16:01

Май няма да стане пеевски и сие да обезценят кредитите си, и ще настъпи време всеки да си плати за гяволиите, включително искров и компания!
P.S. Имената са написани съзнателно с малки букви!