Русия готова да разгледа предложението за газов хъб във Варна

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2014 в 16:13 9693 12

Теменужка Петкова

Русия е готова да разгледа предложението за газов хъб във Варна, веднага след като го получи официално от Европейската комисия.

Това е заявил руският енергиен министър Александър Новак в телефонен разговор с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Идеята на правителството е край Варна, където трябва да излезе тръбата на морската част на „Южен поток“, да бъде изграден газов хъб. Това предложение вече беше направено и на ЕК при посещението на Бойко Борисов в Брюксел.

По време на разговора с Петкова Новак е призовал България да издаде в кратки срокове необходимите разрешителни за строежа на морската част на газопровода. Петкова пък е обяснила, че издаването на разрешителните е в ход, а за други вървят административни процедури и в скоро време те ще бъдат извадени.

Петкова е запознала Новак с позицията на България по въпроса за „Южен поток“, като е подчертала, че тя не се е променила. България е готова да строи газопровода, но само по правилата на ЕС.

Двамата министри са се съгласили, че е необходимо диалогът за реализацията на „Южен поток“ да се задълбочи, тъй като реализирането му е в интерес както на Русия, така и на ЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.12 2014 в 11:54

Ъ-ъ. Боко каза че щяло да има "хъбче". В неговите очи сигурно е нещо като хотелче, или магистралче, или нещо на немски. Нали класната ръководителка, др. Меркел, му е казала че може:)

Господ да пази България! Щото властта и ше я затрие.

20.12 2014 в 11:43

Гацо каза!
Енергийната ТеменуГа се хвана яко за хъба,
А бе ТеменуГо, Няма ЮП и няма Хъб,
Хъб има в тиквата на Боко и в твоята празна кратуня,
Вие с Боко насадихте бугарете да ги оножда паша Ердоган,
затуй хващайте избриците, яко подмиване за паша ЕрдоганЯ,
ГАЗ ще ви дава той... Ън тъй...
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

20.12 2014 в 10:46

Пациен кани други за такива...хахахахахааа

20.12 2014 в 04:19

Ъъъ ... Рейгън? Тоя дето беше изкудкудякал от Алцхаймер ли?
А, е, щом той го е казал ...
Момче, лекувай се овреме.

19.12 2014 в 22:42

След ужасяващата ГАВРА на САЩ с пиратското бандитско образувание,известно като ,,Бензиностанцията''и поставянето му там,където му е мястото -между Ботсвана и Лесото,всеки опит на зомбирани комуноиди с петолъчки вместо мозък да ,,плащат гаргите и да дуят мускули като Пульо,преди да го пребият",предизвикват само присмех и съжаление...тъжен край за иначе един прост, но свестен народ...

19.12 2014 в 22:26

Дрееминаку*а за некъф си "хъб" и кво били мислели в Брюксел-мрюксел-дрюксел.

Тоя път руснаците ще влязат в Лондон, не само в Париж и Берлин, като предишните два пъти.

Въпросът е само - дали с нас или през нас. Две световни войни вече все от губещата страна се строяваме, време е веднъж и ние да сме откъм ПОБЕДИТЕЛИТЕ.

19.12 2014 в 20:25

Тоя ГАЦО мира няма да плямпа тъпотии и глупости!
ВЪН от интернет такива дебили, които са само с по една мозъчна гънка, пък пълнят сайтовете с бълвоч!

19.12 2014 в 19:07

Поредната смехория.
"Човекът казал - ще видим"
А нещо за "заробването" с руски газ не каза ли Теменужка?
А за диверсификацията?
А за "загубите" ни от руския газ?
А за еуфорията как сме се отървали на косъм от руснаците?
И най-важното - а Путин и Милер дали са чували за този "варненски хъб"?
Никой не обича помиярите. Много ми е интересно как сега Путин ще се отрече от договореностите си с Ердоган, заради българските помияри, които от няколко години се чудеха на коя страна да си завъртят миризливите задници.
Да не забравяме също, че след като същите тези помияри ни лишиха от Белене, сега в Турция руснаците строят три АЕЦ-а и заедно със Син поток плюс новите договорености за удвояването му - Турция се превъра в стратегически енергиен партньор на Русия и по-интересното - в енергиен център на Балканите.
Сега си помислете как така една държава, която не е член на ЕС става енергиен център в ЮИ Европа за сметка на друга държава член на ЕС. Представете си само какви говеда и некадърници управляват ЕС. За нашичките продажни копелета - ние си го знаем.

19.12 2014 в 18:56

Гацо, уникално тъпо човече си! За сетен път го демонстрираш.
Като вакарелски налъм си прост и продължаваш да се правиш на разбирач от всичко. Че и от енергетика разбирал "Гацо каза!"

19.12 2014 в 18:48

Гацо каза!
А бе надничари оти се абите бе?!?!? Толкоз ли сте прости?!?!?
ЕнергийнатаТеменуГа рекла, уха.... Амчи тя да си дърдори бе, кой й пречи, нек си плещи врели-некипели. ИСТИНАТА Е: сетила се МараТеменуга, че отдолу я напъва, ама Пешо век си намерил друга... Ън тъй, Пешо веч е при паша ЕрдоганЯ, айде, хващайте ибрика, подмивайте дирници, че пашата не аресва кирливи дирници
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!