Ревизоро: Цените на горивата са високи заради ОПЕК, държавата не може да ги регулира

OFFNews 05 ноември 2018 в 09:09 2664 4

Снимка Архив

Високите цени на горивата в момента се определят от страните, производителки на петрол, и държавата няма механизми, с които да ги намали.

Това заяви депутатът от „Обединени патриоти” Емил Димитров – Ревизоро по Нова тв. Той подчерта, че високите цени се определят от ОПЕК, а от цената на петрола зависи и цената на горивата.

САЩ наложи санкции на Иран. Иран е третият по големина производител на петрол. В момента, в който Иран няма да може да разпространява, трябва някой да компенсира количеството, затова цените се вдигат”, даде пример народният представител. 

Той посочи, че високите цени не са изгодни и за производителите и търговците на горива у нас, тъй като водят до увеличение на контрабандата и сивия сектор. 

„Високата цена на горивата на никого не е приятна, за държавата също не е добре. Държавата взима ДДС и акциз – да го намали или да не го взима, за да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които смятат, че държавата има лостове да намали цените, да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование. Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси”, коментира Емил Димитров - Ревизоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

05.11 2018 в 12:36

Заради САЩ и ТРЪМП са високи в момента цените ревизорче!! Самият ти си каза - шистовия газ е на далавера над 60$ за барел.. Тръмп пък иска САЩ да са по-, по- , най- .. И за пръв път САЩ мина Русия по добив на нефт.. А Русия спазва изискванията на ОПЕК за квота на добив.. От днес се турга и балтията на иранския нефт.. Русия или САЩ я налага ревизорче? И колкото и да са пънеш да са правиш на блюдолизец храбър ДДС-то при цена 2,50 е по-висок приход за хазната от ДДС-то на 2 лв. литъра...

10571

3

Hissarion

05.11 2018 в 10:48

Патреодите сами се вкарват в глуповати обяснения. Едни неща могат да регулират, други не могат. Когато са в опозиция говорят едни работи, после - други. Едни от тях твърдят едно нещо, после се отричат пламенно от него. Обикновения човек от Пазарджик се обърква и отива да гласува за Магарешки.

6025

2

Тодор Офф

05.11 2018 в 10:48

"... на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование."

Смях ли бе, да го оплачеш... :)))

 
X

Да помогнем на украинските деца!