Протести срещу високите цени на горивата блокираха ключови пътища в страната

OFFNews 04 ноември 2018 в 16:42 2533 2

Автошествия блокираха ключови пътища в страната в знак на протест срещу високите цени на горивата.

Над 300 леки коли, микробуси и таксита се включиха в протестното автошествие, съобщава БНР.

Шествието на хората от Благоевград премина по централните булеварди, излезе на международния път Е-79 и го блокира след тунел "Железница". Демонстрантите излязоха на шосето и спряха движението и в двете посоки като проведоха протестния си митинг, охранявани от полицията.

“С мирни протести нещата няма да се случат, няма кой да ни чуе и види“, коментира един от протестиращите.

Протестът е не само срещу скъпите горива, а срещу поскъпването на данъците на колите, застраховката "гражданска отговорност", електроенергията и водата, споделят участници. Според хората, увеличението на доходите е несъразмерно с това на разходите. Организаторите от Съюза на българските транспортни работници твърдят, че се подготвя по-голям протест в София. Някои шофьори недоумяваха защо колите с газови уредби също трябва да плащат по-висок данък, тъй като отделят значително по-малко емисии.

Десетки шофьори от Ямбол и Сливен се включиха в протестното шествие срещу цените на горивата. Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони преминаха по ямболските улици.

Хората заявиха, че протестират не само заради поскъпването на горивата, но и на застраховката "гражданска отговорност" на автомобилите. Протестиращите подкрепиха искането на майките на деца с увреждания, вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка.

Протестно автошествие се проведе и в Пазарджик срещу високите цени на горивата. За разлика от миналата седмица, днес протестът беше законен и се охраняваше от полицията. В началото за кратко беше спряно движението към магистрала Тракия, на разклона за село Драгор.

Шествието тръгна малко преди 12 ч. и премина през централната част на града. Нови протести се планират и за следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

05.11 2018 в 10:32

Пазарджик и Ямбол могат да се разбунтуват само ако се вдигнат цените на бензина или Планета Пайнер спре да излъчва.

12216

1

Uzer2

04.11 2018 в 17:06

Работете по намаляване или премахване на акциза – от там ще доведе до чувствителен спад на цената.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика