Президентът на Uber напусна поста си след само шест месеца

ОFFNews 20 март 2017 в 13:05 5129 0

Президентът на Uber Джеф Джоунс напусна поста си само шест месеца след присъединяването си към компанията, предават световните медии. 

Самият Джоунс обясни, че причината за решението му да отстъпи втория пост в йерархията на Uber е несъответствие с възгледите му.

"Сега е ясно, че възгледите ми и подходът към управление, които са ръководили кариерата ми, са в противоречие с това, което видях и изпитах в Uber и аз не мога да продължа като президент на бизнеса за споделено пътуване", коментира Джоунс пред сайта Recode.

Това е пореден удар за Uber. В началото на месеца стана ясно, че компанията е използвала специален софтуер, с който да избягва проверки и глоби от властите както в Щатите, така и в Европа. По-рано Bloomberg разпространи видео, в което главният изпълнителен директор Травис Каланик спори с шофьор на Uber за заплащането, а бивш служител сигнализира за сексуален тормоз, стартирайки вътрешно разследване.

Вицепрезидентът за карти и бизнес платформи Браян МакКлендън също обяви плановете си да напусне, за да се насочи към политиката. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови