Портних няма да обжалва строителните разрешения за "Южен поток"

Ивайло Анев Последна промяна на 08 август 2014 в 17:44 2157 20

Кметът на Варна Иван Портних няма да обжалва строителните разрешения за газопровода "Южен поток".

"Нека правителството направи така, че да се спазва европейското законодателство, за да могат и България и Варна да извлекат максимална полза при евентуалната реализация на проекта "Южен поток". Това е национален въпрос", заявява градоначалникът в отговор на призивите да обжалва разрешенията, дадени от бившия министър на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Припомняме, че днес наследничката й на поста Илияна Цанова обясни, че разрешителното може да бъде спряно, само ако общини или неправителствени организации го обжалват пред съда.

Бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че днес ще внесе жалба до Върховния административен съд. Той прикани градоначалника на Варна да стори същото.

Отказът на Портних да обжалва разрешенията вероятно е заради Подробният устройствен план за изграждането на съоръженията на газопровода "Южен поток", който прие Общинският съвет на Варна на 13 януари. Общинарите взеха решението за одобряване на Плана с 36 гласа "за" и 2 "против". Той включваше парцелирани планове за трасето му, техническа инфраструктура, строителството на компресорната станция "Варна", както и на Приемен терминал "Паша дере".

След успешното гласуване на Подробния устройствен план в общинския съвет на Варна, градът стана първият у нас, който на практика одобри изграждането на елемент от газопровода "Южен поток" на българска територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 23:46

... изПортних ли ви, а мършави електорални едноклетъчни???

изПортних ли ви хубавичко!

... хахахахахахахаха

08.08 2014 в 23:07

@ЛЮБА
Изключи го тоя CAPS LOCK, че дразни. С мъка се опитах да прочета какво си натворила и още се мъча да хвана някаква кохерентна логическа нишка на изложението. Гледам споменаваш БСП и подставни лица, да не намекваш, че Портних е къртица на БСП. Поправи ме ако греша. Както и да е. Ръководството на ГЕРБ са се изпокрили по дупките като мишки днес, кото не спомага за тезата ти, че пак отрeпките от Позитано са виновни.

08.08 2014 в 21:06

КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ПРЕЗ ДЕВЕТ СЕЛА СЕ намират - ВСЕ СТЕ ТАКИВА "ДОБРОЖЕЛАТЕЛНИ", " ИНТЕЛИГЕНТНИ " И ВСЕ ЕДНО И СЪЩО ВИ Е В УСТАТА - ПРОТЕСТА ( КОЙТО ЩЕ ОСТАНЕ НА ДОСТОЙНО МЯСТО В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ) И ГЕРБ. ВИЕ СТЕ КАТО БСП - КОИТО СЕ проявиха С УВОЛНЕНИЯ И НАЗНАЧЕНИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ ВЛАСТТА СИ И СЕГА ДЕБНАТ - КАК ЩЕ СВАЛИМ ПОДСТАВЕНИТЕ ИМ ЛИЦА. НО АКО ТЕ СА ЛЪЖАТА- КАК ЩЕ ДИРЯТ ИСТИНАТА ?????????? ИЛИ ПО ТЯХНИЯТ МЕТОД - А БРЕ - КОЙ МИ . . . В ГАЩИТЕ ....? ЗАПОМНЕТЕ БСП СА ТРЕНИРАНИ И ОБУЧЕНИ В ШАШМИТЕ И МАНИПУЛАЦИЯТА НА ХОРАТА - СЪЩО ТАКА И НЯМАТ НИЩО ПРОТИВ - ДА ПЛАЩАТ ..... ЧУДНО ОТКЪДЕ ИМАТ ТОЛКОЗ ПАРИЕ, БРЯ - ЧОРАПИ ЛИ ПЛЕТАТ ... ИЛИ ....?

08.08 2014 в 20:40

№4 - съгласна съм ,че ГЕРБАРСКАТА мафия е силна.ТИМ владее почти цялото Черноморие.

08.08 2014 в 20:39

Вън Портних от властта!

08.08 2014 в 20:31

... Южен Паток е като комунизЪма, Сваровски:

Една Красива Мечта! (по близнашки)и Лъжа!

... хахахахахахаха

08.08 2014 в 20:26

... варна, добрева, са едни ми ти камериерки, продавачки на леглова площ (ако са декари - най-добре) и чаршафки. Слагат си червило когато пристигне некой военен кораб от хамерика... инак само перат и гладят, перат и гладят - до припадък...

... хахахахахахахаха

08.08 2014 в 20:21

... крайно време е да се помисли, прецени как и колко държавна субсидия да се отпусне за професионалните протестъри (та да не биват "купувани" за жълти стотинки от типове като сорос, а и да са равнопоставени поне донякъде с комунистическата и ислямизираната маладьожи), които са, види се, част от политическото тЕло на рИпубликата (от рипам пред публика = рипублика)... мъкааааа, мъка... протестърите с държавна субсидия...

... хахахахахахаха

08.08 2014 в 20:12

Ами Варна какво чака, та не се надигне?! Пак!

08.08 2014 в 20:11

Въпрос към всички смотаняци - любители на режима на Путин:

Нали не искате да внушите, че ако сега се започне строежа на кремълския кюнец, ще бъде готов за тази зима, за да ни спаси, когато "Кролика Яце ще спира транзита на руски газ през Украта"???