Радан Кънев обжалва разрешението за строеж на "Южен поток"

Ивайло Анев 08 август 2014 в 14:29 4998 11

"Днес обжалвам строителното разрешение за Южен Поток и Паша Дере. Призовавам кмета на Варна също да обжалва, срокът да спрем грабежа е днес". Това съобщи в профила си във Фейсбук бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Жалбата трябва да бъде внесена всеки момент. Тя ще бъде подписана от мен и е адресирана чрез МРРБ до Административния съд", заяви Кънев.

По думите му има вероятност жалбата му да не бъде разгледана, тъй като съдът може да излезе със становище, че той не е "заинтересовано лице" по случая.

"Точно по тази причина призовавам кмета на Варна Иван Портних също да подаде жалба", каза още Кънев.

Клаузата за "предварително изпълнение" в случая е най-голямото безумие, тъй като оттук нататък само един Бог знае какви разходи могат да бъдат направени. До края на годината могат да се окажат милиарди", подчерта той.

Компресорната станция, която предстои да бъде изградена край Варна, ще бъде най-мощната от този тип в Европа и по тази причина всякакви разходи за нея могат бъдат оправдани, смята бившият говорител на Реформаторския блок.

Преди дни стана ясно, че бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е подписала разрешение за строеж на "Южен поток" в местността "Паша дере" в последните дни на управлението на кабинета "Орешарски".

Преди това пък бившият земеделски министър Димитър Греков е разрешил продажбата на безценица на земя във Варненско за "Южен поток".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!