Радан Кънев обжалва разрешението за строеж на "Южен поток"

Ивайло Анев Последна промяна на 08 август 2014 в 14:29 4474 11

"Днес обжалвам строителното разрешение за Южен Поток и Паша Дере. Призовавам кмета на Варна също да обжалва, срокът да спрем грабежа е днес". Това съобщи в профила си във Фейсбук бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Жалбата трябва да бъде внесена всеки момент. Тя ще бъде подписана от мен и е адресирана чрез МРРБ до Административния съд", заяви Кънев.

По думите му има вероятност жалбата му да не бъде разгледана, тъй като съдът може да излезе със становище, че той не е "заинтересовано лице" по случая.

"Точно по тази причина призовавам кмета на Варна Иван Портних също да подаде жалба", каза още Кънев.

Клаузата за "предварително изпълнение" в случая е най-голямото безумие, тъй като оттук нататък само един Бог знае какви разходи могат да бъдат направени. До края на годината могат да се окажат милиарди", подчерта той.

Компресорната станция, която предстои да бъде изградена край Варна, ще бъде най-мощната от този тип в Европа и по тази причина всякакви разходи за нея могат бъдат оправдани, смята бившият говорител на Реформаторския блок.

Преди дни стана ясно, че бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е подписала разрешение за строеж на "Южен поток" в местността "Паша дере" в последните дни на управлението на кабинета "Орешарски".

Преди това пък бившият земеделски министър Димитър Греков е разрешил продажбата на безценица на земя във Варненско за "Южен поток".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.08 2014 в 22:54

Ta и аз нещо не разбрах в качеството на какъв Радан Кънев обжалва???

08.08 2014 в 17:43

Портних отказал да обжалва, а както знаем в ГРОБ всичко се случва със съгласието на бащицата. Поредното доказателство, че ГРОБ е БКП2 и част от руските подлоги. Дясна партия с милиционери и рабфакове не се прави.

08.08 2014 в 17:38

И КАТО КАКЪВ ОБЖАЛВАШ, БЕ ГОСПОДИНЧО?! УЧАСТВАШ ЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА?! СМЕШЕН СИ!
еми, да ви вземат дяволите, цензуриращи мутри!
не ви изнасят думите ми, но аз ще ви съсипя!

08.08 2014 в 17:11

РаМАданчо Мамин, случайно да си си задал елементарния въпрос ЩО ЩЕ ПРАВИ НАРОДА БУГАРСКИ след като след месец-два УКРИТЕ спрат ГАЗТА - това се чака, вече Зайчето Яце ГО ОБЯВИ - спират транзита на газ през Украйна...
И СЕГА като ПРОТЕСТЪРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ТОВА - обещало е на ВЕИ-тата да им вдигне цената, тали ВЕИтата плащаха на протестърите, сега си искат паричките
И ТАКА НА ГОЛО ЩЕ ДЕРАТ БУГАРЕТЕ
това РаМАДАНЧО да ни светнеш как ще е напред,
СЕГА ЩЕ НИ ОДЕРАТ, А ЮЖНИЯ ПОТОК - някога ще стане, но тази зима няма да е, КАК ЩЕ ИЗКРЕТАМЕ ЗИМАТА РАМАДАНЧО това е въпросът

08.08 2014 в 15:56

Подир комунистите - потоп при това южен.


08.08 2014 в 15:55

Ба, Бяло море,
тоя цървул нема стотинки да иде от Павликени до Варна, камо ли до Гърция.

Хахахаххахахахахахахахаха

08.08 2014 в 15:50

Радане, ти поне чети (очевидно е че Близнашки, не го прави):

там пише:
Чл. 107. Министерският съвет отменя незаконосъобразните или неправилните актове на министрите.

забележи и НЕПРАВИЛНИТЕ

08.08 2014 в 15:38

Великов що си на бяло море а не на Крим?. Ко праиш у педалската европа бе що не си в руския рай? Или защитаваме опорни точки колко е хубаво в Русия, а после бегом към лошата европа.

08.08 2014 в 15:24

айде бе (п)УТКИ, какво праскате само тЕрета? Дайте малко доводи, да ви еба у гербесляците!
Айде пишете.
Довечера на чашка узо ще ви отговоря от беломорския бряг.

08.08 2014 в 14:51

герберасткото кметче с бялото носле, най-много да се нашмърка петъчно.

иначе кой и какво ще или няма да направи ми напомня как лицето расим асенов си замълча и спотаи мръсно копиленце, отиде си на виличката в четвъртък, изключи си телефончето и остави да мине цял един работен ден ЗА ДА НЕ БЪДАТ ВНЕСЕНИ 2 ТАКСИ ПО 20ЛВ ВСЯКА И ДА ПРОПАДНАТ 2 ОТ 3-ТЕ ДЕЛА ЗА КЪМПИНГ КОРАЛ!