Няма да има международно издирване на милиардите, потънали в КТБ

OFFNews 01 март 2016 в 19:07 5008 3

Няма да има международно издирване на 4.2 млрд. лева, потънали в затворената през юни 2014 г. Корпоративна търговска банка. Договорът с AlixPartners не предвижда подобни действия, твърди депутатът Георги Кадиев.

"Договорът с Аликс Партнърс е приключил с доклада им от 23 септември 2015. Той е само за първата, по-лесна, "одитна" част от процеса. 

Не е сключен нов договор за втори, изпълнителен етап. Нито с Аликс Партнърс, нито с който и да е друг. Всичко е оставено в ръцете на тримата синдици.

Информацията ми е неофициална, но от достатъчно достоверен източник в МФ.

От тримата синдици двама ще бъдат сменени всеки момент, а те пък обвиняват третия, че той объркал ексел таблицата с парите на политическите партии. 

Пълна демотивация за работа и незаинтересованост.

Като резултат, за последната седмица синдиците са събрали... 100 хиляди лева. От 4.2 млрд. лева дупка.

И ЗА КАКВО НИ БЕШЕ ТОЗИ ДОКЛАД ТОГАВА? Като нито го четат, нито спазват препоръките".

Докладът на AlixPartners беше даден в един екземпляр, на английски език, на 240-те депутати. Кадиев и още 7 депутати го прочетоха. 

По този повод Кадиев обяви, че това е обикновен одитен доклад и че заданието в обявата вероятно силно се различава от заданието в договора с фирмата, като са отпаднали изискванията да се намерят пари в чужди банкови сметки, да се търси наказателно преследване и да се възстановят активи на банката.

Договорът с AlixPartners струва на бюджета 800 000 лева, по информация, огласена от финансовия министър Владислав Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!