Кунева: Бургас може да домакинства форуми за транспорт и рибарство

OFFNews Последна промяна на 19 април 2015 в 12:31 1403 0

Снимка Министерски съвет

Бургас може да домакинства неформалните съвети по теми, свързани с транспорта, рибарството и сигурността на морските граници в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018г.

Това беше обсъдено днес на среща на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева с кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков.

На срещата присъства и председателят на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към НС Найден Зеленогорски.

Макар че основната тежест на събитията по време на председателството ще бъде в София, по теми, които пряко засягат бизнеса и гражданите в конкретни области, се мисли за изнасяне на мероприятията и в други градове. По този начин ще се направи и допълнителна реклама на страната.

Вицепремиерът изрази задоволство от ангажимента на местната власт в Бургас по отношение на председателството. Заедно ще се работи за организиране на съпътстващи събития в областта на туризма.

Обсъдена беше темата за присъдиняването на България към Шенген, като кметът Николов посочи, че туристическият и транспортният бранш в града очаква възможно най-скорошно разрешаване на въпроса.

Беше отчетено, че летище Бургас и пристанище Бургас са оборудвани изцяло по шенгенските критерии и са готови за отпадането на въздушна и морска граница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови