Капацитетът на данъчните складове остава тайна

Ивайло Анев 12 ноември 2015 в 11:35 2583 0

Народното събрание отхвърли предложенията на депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов, които предвиждаха повече прозрачност и отчетност на данъчните складове.

Текстовете предвиждаха до 10-то число на всеки месец собствениците на данъчни складове да подават декларация за свободните капацитети за всеки отделен вид гориво, както и за сключените, прекратените и изтеклите договори за съхранение на горива.

Информацията след това ще бъде публикувана на уебсайта на агенция „Митници“.

Двамата реформатори всячески се опитаха да защитят идеята си, но, в крайна сметка, само 17 депутати я подкрепиха, 49 бяха "против", а 35 се въздържаха.

В началото на месец септември Димитров и Славов изнесоха данни, че цената на горива в България без данъци и акцизи е една от най-високите в Европа, но не се прави достатъчно от страна на отговорните органи и в частност от Комисията за защита на конкуренцията за засилване на конкуренцията в сектора.

В отговор от КЗК посочиха, че в момента не е ясно чии са данъчните складове в България, но през 2011 г. 80% от тях са били собственост на "Лукойл" и това е една от основните причини пазарът на горива у нас да е изкривен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!