ГЕРБ обвини Асен Василев за плана за затваряне на въглищните централи

OFFNews 05 януари 2023 в 11:00 1887 1

Бойко Борисов и бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев

Снимка Екранна снимка

Бойко Борисов и бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев на брифинга тази сутрин

Асен Василев (ПП) е отговорен за поетия от България ангажимент за затваряне на въглищните централи в Маришкия басейн, обявиха от ГЕРБ на брифинг тази сутрин.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова съобщи това, като се позова на отговор на неин въпрос до Министерството на енергетиката. те я попитала кой експерт е договорил това и отговорът сочел, че това е тогавашният вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

"От отговора става ясно, че нито един експерт на Министерството на енергетиката на практика не е участвал в този процес. Няма изготвен нито един анализ, нито едно изразено становище, свързано с това до какво би довело поемането на подобен ангажимент. Нещо повече – от отговора става ясно, че еднолично това решение и преговорите с Европейската комисия и поемането на ангажименти е станало от заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите по това време – г-н Асен Василев", заяви Петкова.

На свой ред лидерът ГЕРБ Бойко Борисов коментира: "Асен Василев всъщност е бил премиерът. Те затова искат сега зад академик Денков да се скрият като министри. Не могат да излязат и Кирил, и Асен Василев с физиономиите си да кажат ние искаме да поемем отговорността. А трябва пред тях да застане академикът и всъщност Асен Василев еднолично да управлява. Но отговорът съдържа, между другото, че въглищните ни централи са спазарени срещу лобисткия и нелогично голям и нерентабилен проект за батериите".

До края на седмицата от ГЕРБ ще внесат решение, с което да задължат служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори условията, за да не се допусне прекратяване функционирането на централите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

1

DARTH VADER

05.01 2023 в 11:46

ДОКАТО НЕ АРЕСТУВАТ И ОСЪДЯТ ГЛАВАТАРИТЕ НА ТАЗИ БАНДА ГЕРБ,ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛАЯТ И ДА ВИКАТ-ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА...

НИЩО И НИКОЙ НЕ Е ВЕЧЕН НА ТОЗИ СВЯТ,ГЕШЕВ СЪЩО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН...

ТОГАВА ЩЕ ЗАПОЧНАТ СЕРИЯ ОТ ЗНАКОВИ ПРОИЗВОДСТВА,ОТ БАЦЕ,ТА ДО ДРИЙМ ТИЙМА
 
X

Подкастът на OFFNews