Домусчиев получи най-голямата до момента инвестиция по плана 'Юнкер'

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2018 в 12:55 23560 3

Пред Юнкер и Борисов Домусчиев подписа най-голямата европейска сделка

В присъствието на председателя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов беше подписан заем в размер на 100 млн. евро. Средствата се отпускат Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) и отиват при компанията на братя Домусчиеви "Хювефарма".

Средствата ще отидат за строеж на два нови завода за ветеринарни продукти в България, като очакваната обща инвестиция ще бъде на стойност 222 млн. евро. Двата нови завода ще бъдат в Пещера и Разград. 

Заемът се отпуска от Европейска инвестиционна банка и договорът за него беше подписан в присъствието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов на церемония в София. Подписите си под договора сложиха от заместник-председателя на ЕК Юрки Катайнен, земеделският министър Румен Порожанов и изпълнителният директор на "Хювефарма" Кирил Домусчиев.

Очаква се с тази инвестиция да бъдат създадени 210 нови работни места в селското стопанство в България. С този проект България влиза в топ 3 в плана „Юнкер“ като инвестиции на глава от населените и БВП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

3

spirit оригиналът

13.01 2018 в 09:42

Последва европейски царски дар на 100 милиона от сметката на другаря Юнкер, за олигарх Домусчиев, за който ни съобщиха, че срещу тези пари ще открие нови 210 работни места!? Удивителен акцент за безжизненото европейско тяло. Глупост след глупост. За сравнение ще ви припомня, че когато дойдеше съветска делегация в България реално откриваха работни места за минимум 10 000 човека. И 9 милиона българи работеха! Изводите оставям за вас, но не забравяйте, че и в двата политически случая става дума за мъжка, искрена старческа целувка – уста в уста. Това е политическа цена на народното благоденствие, защото до тук им стига и на тия европейци мозъка!

Истината е, че не мога да ги понасям. Разрушиха България, разграбиха я с помощта на мафията, която поддържат политически, натрупаха ни държавни дългове за 100 години напред и накрая идват да ни кажат на чист български език, че сикаджията-премиер налагал демокрацията със сила, защото българите сме тъпаци.

8821

2

bls

12.01 2018 в 14:22

Хисарион - построй завод, ще ти дадат и на теб.

7671

1

Hissarion

12.01 2018 в 14:12

И кой се оказа сега придворният олигарх?