Дизелът в една и съща верига бензиностанции: 1.99 лв. за София, 1.46 - за Варна

OFFNews 06 март 2016 в 17:40 49952 34

Нагледен пример за твърде голямо разминаване в цените на дизела в София и Варна - с 53 стотинки - даде блогърът Иво Мирчев. Според него въпреки че става въпрос за два вида дизел, разликата в цените е твърде голяма, за да може да бъде обяснена с друго, освен с картелно споразумение.

Той публикува в дневника си във Фейсбук две касови бележки за платени два вида дизел в една и съща верига бензиностанции, в столицата и в Морската столица. 

Ето и коментара му към двете бележки:

"Иво зарежда Avio дизел в София, а Антон Ekonomy дизел във Варна. Зареждаме в една и съща верига бензиностанции - Еко, с 8 часа разлика.

Конкуренцията във Варна частично работи и масовият дизел е с 30 стотинки по-евтин от този в София, където съществува картел.

С всяко зареждане на резервоара Иво дотира картела с 15-20 лв. Шофьорите като Иво в България са стотици хиляди. От договорката на цената картелът ежедневно печели милиони, откраднати от нас.

Картелът съществува, защото институциите не работят. Институциите не работят, защото няма държава. Няма държава, защото лошите са по-активни и мотивирани от добрите.

За да победят добрите не трябва да чакаме друг да ни свърши работата, защото няма ‪#‎КОЙ‬."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!