Булгартабак готви контра-акция, за да отстоява 'репутацията и доброто си име'

OFFNews 05 декември 2017 в 23:55 3065 0

"Категорично заявяваме, че сме готови да отстояваме пред обществото репутацията и доброто име на „Булгартабак“ и няма да позволим на група манипулатори, „професионални“ протестъри, финансирани от чуждестранни фондации, на група „приватизатори“ на националното богатство, които работят изцяло срещу интересите на обществото, да употребяват името „Булгартабак“ за осъществяване на нечистите си намерения."

Това се посочва в официална позиция на "Булгартабак - Холдинг" АД, подписана от изпълнителните директори Владимир Жеков и Радослав Рахнев.

"Особено активна тези дни е политическа партия „Движение Да България“, начело с нейния лидер Христо Иванов. Свидетели сме на публично свързване от тяхна страна на името на „Булгартабак“ с твърдения за контрабанда, участие в нерегламентирани контакти, неясна собственост, включително инсинуация за връзки с терористични организации. Нещо повече, организират се среднощни провокации, внасят се писма в Народното събрание, настоява се за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност при Президента и други напълно несъстоятелни действия" - пише в позицията. В нея се акцентира, че предстои "незабавен и адекватен отговор".

Същевременно във вторник вечерта в рекламните блокове на БНТ и bTV, веднага след централните новини, беше изчетено платено съобщение на "Булгартабак - Холдинг", което повтаря посланието на официалната позиция в по-съкратен вид.

По-рано днес стана ясно, че вътрешният министър Валентин Радев е изискал по линия на Интерпол доклада на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (KOM), в който пише за "Булгартабак".

Миналата седмица "Движение Да, България!" внесе в парламента искане за съставяне на анкетна комисия, която да провери информацията.

От партията настояват президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

„Булгартабак“ е проверявано многократно от прокуратурата и органите на полицията, включително и по сигнали, подавани от самото дружество, при които проверки името на „Булгартабак“ никога не е било свързвано с данни за участие в нерегламентирани канали за търговия с цигари или с каквито и да са други неправомерни действия, твърдят изпълнителните директори на компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови