Турция докладвала на Интерпол за контрабанда с цигари на Булгартабак

OFFNews 14 ноември 2017 в 11:57 3587 0

Турция докладвала на Интерпол за контрабанда с цигари на Булгартабак

Турските власти са изпратили до Интерпол доклад, в който се говори за контрабанда на цигари от марките на "Булгартабак". В доклад за противодействието на контрабандата на турската служба за борба с организираната престъпност се посочва:

Изготвеният доклад за продукти на опериращата в България компания "Булгартабак", станали обект на контрабанда в нашата страна, е изпратен на генералния секретар на международната полицейска организация (Интерпол).

В периода 7-18 март 2017 г. турските служби са участвали в операция “ECLIPSE” за противодействие на контрабандата на цигари с подкрепата на европейски държави. 

Според статистиката основният дял на конфискуваните контрабандни цигари са с произход България, Китай, Индонезия и Обединените арабски емирства. Пътят на цигарите минавал през летищната зона за свободна търговия Jebel Ali в Дубай през пристанището Bandar Abbas в Иран и по земя през турската граница с Ирак, Сирия и Иран. В случаите със задържани в Турция цигари не е ясно коя е крайната точка, за която са били предназначени.  

Турските служби съобщават и за случаи на конфискувани автомобили втора употреба с произход България и Грузия, които били предназначени за внос в Сирия, като за целта са използвани фалшифицирани документи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови