Акция на Да, България: Булгартабак осъмна като Контрабантабак

OFFNews 30 ноември 2017 в 08:07 6745 1

Тази сутрин, активисти на Да, България поставиха надпис пред офиса на Булгартабак - "CONTRABANTABAC corruption without frontiers" (б.ред. - Контрабантабак - корупция без граници).

Акцията е свързана с поредния случай, в който остро се повдигат съмнения за криминални дейности, свързвани с “Булгартабак”, и отказа на българската прокуратура да реагира адекватно, пишат от партията на бившия правосъден министър Христо Иванов.

От доклад на Турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (КОМ) става ясно, че "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак" са се превърнали се в източник на контрабанда в Турция. КОМ съобщава, че българските цигари съставляват основна част от нелегалния пазар в Турция. В тазгодишния доклад за пръв път се посочва директно името на "Булгартабак".

Докладът е изпратен до Международната организация за полицейско сътрудничество Интерпол.

Въпреки сериозността на тези данни и нееднократните ни искания, включително с отворено писмо до Главния прокурор от 14 март т.г., нямаме информация за предприетото от българската прокуратура за разследващи действия по въпроса, който засяга българско търговско дружество и негови филиали извън страната.

На въпроси на медиите дали прокуратурата ще се самосезира по доклада г-н Цацаров отговори: "за да се самосезирам по доклад на тяхната служба за контрабанда, не просто трябва да прочета някъде, че такъв доклад има, а такъв доклад трябва да съществува и да стигне по възможните официални канали", припомнят от Да, България.

От партията публикуваха и линк към доклада: http://www.kom.pol.tr/Documents/Raporlar/2016eng.pdf

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

1

reKontra

30.11 2017 в 19:40

По герберски,такова животно нема!
Обществена тайна е връзката на Булгартабак и черният пазар,само цацаратурата не "вижда" какво става...въпреки очилата си!