Българинът с положителни очаквания за икономиката и доходите

OFFNews 07 август 2017 в 12:50 2393 2

Снимка pixabay.com

Българинът гледа по-оптимистично на живота у нас, показват данните от анкетата на НСИ сред потребителите.

Общият показател на доверие нараства с 1.6 пункта през юли спрямо април. Повишение на потребителското доверие има както сред градското, така и сред селското население.

Общата оценка на хората у нас за развитието на икономиката се подобрява, а прогнозата им за предстоящата година е по-малко негативна, отколкото при предишното изследване.

По-благоприятни от април са оценките и очакванията им за финансовото състояние на техните домакинства.

Хората смятат, че цените са се повишили през последните 12 месеца, но по-малко, отколкото са очаквали. Същевременно, те не очакват голяма инфлация през следващата година.

Негативизмът намалява и по отношение на безработицата. Потребителите очакват запазване на сегашните нива или слабо намаление.

Хората продължават да смятат, че у нас е трудно да се пести, но все пак относителният дял на тези потребители намалява спрямо предното тримесечие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

09.08 2017 в 09:24

Е, нормално, пролет-лято тръгват сезонните дейности и строителството, цъфва люляка и се появява лек оптимизъм. На есен ще броим пилците.

29585

1

Izalina

07.08 2017 в 15:47

Мноо ясно. Същият тоя българин избра ББ за трети път. Естествено, че вЕрва на всяка дума произнесена от него и сродните му, докато бачка за 4-500кинта или я кара на помощи или просия ...

Верно, къде ги правите тея проучвания?! НСИ от десетилетия предоставя най-манипулираната информация евър.