Венци Стефанов след обрата на Славия: Няма уредени мачове в България

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2019 в 12:57 1665 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов сподели, че няма уредени мачове в българското първенство. Силният човек на "белие" даде пресконференция, на която коментира най-различни теми.

Сред тях е и представянето на Славия срещу Витоша Бистрица, амбициите на клуба за сезона, срещата на шефовете на трите големи клуба в България с Бойко Борисов.

"Надявам се след срещата на тримата големи – Божков, Ганчев и Домусчиев, да има мир по стадионите. Не знам дали някой прави разлика от нашите колеги, които не искаха да подсписват споразумението за телевизионните права, дали правят разликата между парите от тях и присъствието на феновете на стадиона. Ако ЦСКА и Етър играят ще има публика със сигурност. Телевизията дава парите според гледаемостта на двубоите. Ако отбори като Славия и Етър ги няма, няма да има и излъчване по телевизията.

Ако тези шефове смятат, че парите са им малко, то има първенства с по-голямо заплащане. Препоръчвам да си преместят отборите в тези по-богати държави. Парите са псоред калсирането. Разпределението е справедливо. Има хора, които искат да дават повече пари, но договорът е до 2021 и за БФС е невъзможно да смени договора, поради огромната неустойка. Добре е по-малките клубове да си получават парите навреме, защото те зависят от тези пари.

Има стадиони в Западна Европа, където за телевизионните права се дават много пари и стадионите са пълни. При нас тази борба е загубена. По стадионите само ексцесии се случват и хората не желаят да присъстват на тези стадиони. Ако мачовечете не се дават по телевизията посещаемостта по стадионите няма да се подобри.

За да се премахне хулиганството трябва органите на реда да си вършат работата по-добре. Тези ексцесии преди ги нямаше. Демокрацията си помислихме, че означава свободия. Всички правят каквото искат, без да си дал нищо от себе си. Само на стадионите се правим на бабаити. Обществото през това време не виждат всичките проблеми в държавата. Дано Маринов и Борисов вземат нещата в свои ръце, защото иначе няма оправия.

Аз разбирам защо Борисов промени формата на шампионата. В битката за първо място ще има най-много удари под кръста, ако няма мерки. И Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев и Васил Божков ще имат амбиции за титлата. Проблемите и в съдиите и в целия манталитет в нас. Натискът идва от нас.

Всички ние, ръководителите на клубовете, не сме светци. В това подкрепям Гриша Ганчев. Тук е дилемата. Ти виждаш как съдиите те ограбват безобразно. Това не са грешки, а са преднамерена намеса против теб. Опираме до морала. Силово не може да се реши пробмема. Със съдиите преди можеше, но сега сме 2019 г. и дай Боже срещата на големите да даде резултат, защото аз съм сигурен, че за да присътват толкова важни личности на срещата, нещата няма да са току-така. Важно е този път наистина да има промени.

Вчера четох как съм сътворил обръщалката вчера по собствено усмотрение. Кой ги измисля тези неща не мога да си обясня. Ние започваме във всяко нещо да виждаме измама, преекспорнираме. Не виждаме спортния шанс, който съпътства винаги футбола. Твърде много хора пишат за уредени мачове. Според мен в българското първенство няма уредени мачове в момента.

Хората, които ръководят футбола не трябва да ходят да бъдат падари на различните футболисти за техните действия. По моята информация има конкретен човек, който е организирал войната с Черно море.

Първите, които бяха хванати за уредни мачове бяха в Гемрания. Въпреки това публиката е на стадионите. Нека не търсим под вола теле. Всеки президент тярвба да си почисти собствената къща, ако иска само с фуболисти средства да получава резултати. Премиерът Борисов не случайно избра тези хора, за да решат този проблем. БФС само по себе си не може да се оправи с проблема.

Преди като ходехме на световно нямаше пари за чартърни полети. Тогава отидохме и бихме защото имаше мъже. Сега само тауировки, гъзарийки и 10 чужденци по клубовете. Не може да кажеш, че БФС е виновно за тези неща. Аз обвинявам БФС, че не наложихме правилото за задължително игра на поне един играч до 21-годишна възраст в отборите. Или както в другите държави правят с квотата за чужденци.

Аз мисля, че имам опитни играчи в състава за момента. Хора като Тасевски, Кирилов и други, мисля, че могат да въведат ред и спокойствие сред младите. Трябва да е стойностен футболист, за да дойде от чужбина. Цените, които ми цитират за играчи в Б група и в новаците ме стряскат. Болните амбиции на хората избиват и върху тях.

Един мъж, който излиза с обвиняненията, че уреждам мачове и после се крие зад псевдонимите, изобщо не е мъж. Никой не е излизал срещу мен да ми го каже в лицето. Тези, които седят по стадионите и ми крещят в лицето са лумпенизирани и наркоманизирани. Тези са вредни за клубовете, защото гонят истинските фенове и навличат наказания на клубовете. Единствената адекватна мярка е да ги изкараме на обществено полезен труд", каза Стефанов.