ЦСКА възстанови аванса си на върха в класирането

OFFNews 01 ноември 2022 в 21:25 1494 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Футболистите на Саша Илич окупираха върха

Отборът на ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 като гост в отложен мач от 7-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Лазар Туфегджич в 27-ата минута на двубоя.

С успеха играчите на Саша Илич събраха актив от 40 точки и остават на върха в класирането с 5 точки преднина пред втория Лудогорец, но "орлите" са изиграли 2 мача по-малко в сравнение с "червените". Локомотив пък регистрира четвърто поражение от началото на сезона и продължава да заема четвъртата позиция в подреждането с 30 точки.

Още в първата минута футболистите на Александър Томаш стигнаха до първи точен удар. Бирсент Карагарен, който изигра своя мач номер 200 с екипа на "черно-белите", центрира отляво в наказателното поле на ЦСКА, където Преслав Боруков надскочи Юрген Матай и стреля с глава, но право в ръцете на Густаво Бусато.

В 15-ата минута Лазар Туфегджич бе изведен зад защитата на домакините и се озова сам срещу Динко Хоркаш, но не успя да уцели вратата в опита си да прехвърли хърватския страж на "черно-белите".

Десет минути по-късно Иван Турицов стреля силно от около 20 метра, но топката мина встрани от целта.

В 27-ата минута ЦСКА поведе в резултата. Райън Бидунга сбърка в опита си да изчисти топката на границата на наказателното поле и след рикошет в крака на Вион тя попадна в Иван Турицов, който пусна успоредно на голлинията подаване към Туфегджич и сърбинът завърши в опразнената врата за 1:0 в полза на "червените".

Локомотив отговори и беше близо до изравнително попадение в 36-ата минута. Матеус да Силва центрира отдясно в наказателното поле на ЦСКА, където Бирсент Карагарен засече с глава, но топката мина покрай гредата.

В първата минута от добавеното време на първата част играчите на Александър Томаш пропуснаха още един шанс да изравнят и отново той дойде след центриране. Бабакар Дион подаде от корнер към непокрития Матеус да Силва, чийто удар с глава обаче бе спасен от Бусато. Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на ЦСКА.

Второто полувреме започна с натиск на Локомотив. "Черно-белите" на два пъти застрашиха вратата на гостите след статични положения, но и в двата случая защитата на "червените" се справи.

В 63-ата минута Бирсент Карагарен опита фалцов удар по диагонала от около 20 метра, но топката мина встрани от целта.

Натискът на Локомотив продължи и в 78-ата минута резервата Евандро бе изведен отдясно зад защитата на гостите, бразилецът стреля по диагонала, но ударът му бе слаб и не затрудни Густаво Бусато.

В 84-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко на терена, тъй като влезлият като резерва Мено Кох получи контузия, но старши треньорът на "червените" Саша Илич вече бе изчерпал правото си на три прекъсвания на играта за смени и столичният тим доигра срещата с 10 души.

Малко след това Густаво Бусато отново трябваше да се намесва решително след изстрел на Бирсент Карагарен от дъгата на наказателното поле.

В последната минута от редовното време на двубоя домакините пропуснаха още един отличен шанс да изравнят резултата. Преслав Боруков засече с глава центриране отдясно, но топката мина над напречната греда на ЦСКА.

В добавеното шестминутно продължение на мача футболистите на Александър Томаш притиснаха съперника в търсене на изравнително попадение, но така и не съумяха да стигнат до него.

В следващия 17-ти кръг на Първа лига Локомотив (Пловдив) приема шампиона Лудогорец на "Лаута", докато ЦСКА е домакин на Локомотив (София).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови