Съпругата на Георги Аспарухов: Новото име на стадиона звучи провинциално

Ивайло Йолчев Последна промяна на 14 февруари 2017 в 17:16 14172 2

Снимка Гонг

Величка Маркова - Аспарухова даде интервю за OFFNews по повод смяната на името на стадион "Георги Аспарухов", който вече ще се казва "VIVACOM Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ". Ето какво каза Лита, както е известна съпругата на Гунди.

- Г-жа Аспарухова, как приемате решението на Левски за името на стадиона?

- От една страна важното е, че се запазва и името на Георги, а не изчезва. От друга страна цялото това накуп ми звучи провинциално. Особено с тази дума на латиница. Но коя съм аз, че да давам мнение!

- Е, все пак сте съпруга на Гунди - символът на Левски?

-  Вижте, така или иначе хората ще си казват "Георги Аспарухов" на стадиона. Защото утре ще дойде друг спонсор и ще стане "МТел Георги Аспарухов", "Не знам какво Георги Аспарухов". А Георги даде живота си за този отбор! Буквално даде живота си. Но като сменят името, нека поне осигурят пълна издръжка на Левски.

- То май само те дават в момента?

-  Да дават, но за друг Левски. Отбор от левскари. Отбор като този, който създаде Бобата Жечев. Знаете ли колко ругатни отнесе, че наложи Наско Сираков! Викаха на Наско "дърво", аз също не го харесвах в началото.

- Сериозно?

- Да, тогава живеехме с Бобата в една къща. Ходех на мачовете на Левски, после се прибирахме със съпругата му. Казвах: "Боба, заради Наско те освиркват по трибуните, какво ли не говорят". Той ми отговори, че има много хляб в Сираков. И го наложи. Тогава вкара сред титулярите шестима юноши - Наско, Гиби, Краси Коев, Боби Михайлов, Кокала, Ники Илиев.

Заложи името си. Те обгоряха в битките и на следващата година станаха шампиони с Васил Методиев. И всички аплодираха Шпайдела. А не Бобата Жечев, който е истински левскар и заслужаваше. Защото Шпайдела беше левскар, колкото аз съм от Локомотив.  Ето такъв човек трябва на Левски - честен и смел.

- Благодаря ви за времето!

- И аз ви благодаря. От вас научих, сега приятелите ще ми подпалят телефона. Има луди левскари сред тях.  Иначе Левски преживя да се казва Витоша, така че... Приятен ден.

    

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

1

Denis Rizanov

14.02 2017 в 17:57

изявление на русев спас:
"За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в "БТК" и ПФК Левски, мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в "синята" идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил "Левски" и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба."

Както се казва, тези акции станаха горещ компир. Прехвърлят ги и всеки вика вземи ги ти, не, ти ги вземи, а делянко лафката реди пъзела в сянка.