Лудогорец оцеля срещу Ботев (Пловдив)

OFFNews 16 септември 2023 в 22:40 1371 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" допуснаха равенство

Шампионът Лудогорец и Ботев (Пловдив) завършиха 2:2 в драматичен мач от 9-ия кръг на Първа лига.

Шампионите, които изиграха първия си мач след трансфера на капитана си Кирил Десподов в гръцкия ПАОК, се спасиха от поражение буквално в последната секунда. Якуб Пьотровски вкара с глава след подаване от ъглов удар и разградчани са с 13 точки, колкото имат Берое, ФК ЦСКА 1948 и Арда. На върха е Черно море с 23 пред Локомотив (Пловдив) с 22.

Ботев (Пловдив) изигра първия си мач с новия треньор Душан Керкез и можеше и да спечели, но си тръгва само с точка при 17-ото си гостуване в Разград. Ивелин Попов и Красиян Колев обърнаха за тях развоя на мача след като Вердон беше дал аванс на домакините от дузпа в края на първата част. Канарчетата остават на 11-о място в класирането с 9 точки.

Съдията Красен Георгиев от Варна отсъди дузпа за домакините още в началните минути на срещата заради фаул срещу капитана Бърнард Текпетей. Дълго време международният рефер Драгомир Драганов преглеждаше ситуацията в кабинката за ВАР (видео-асистент съдия), но в крайна сметка отмени решението заради засада на ганаеца.

След този момент домакините владееха топката, контролираха събитията на терена, но голови положения нямаше. Единствено в 26-ата минута се наложи вратарят Даниел Кайзер да се намесва при удар на Кайо Видал от десетина метра, фронтално срещу него. В 42-ата минута лудогорци получиха отново дузпа, която този път беше потвърдена, като този път Джеймс Ето'о събори Бърнард Текпетей. Вердон вкара за 1:0.

Минути по-късно и гостите имаха претенции за дузпа, а телевизионните повторения показаха, че те са напълно основателни. Изстрел на Ивелин Попов се удари в ръката на Педро Нареси, но ситуацията не бе разгледана от ВАР. Повторенията показаха, че "канарчетата" можеха да получат наказателен удар. Съдията Красен Георгиев обаче маркира засада в ситуацията.

Домакините можеха да удвоят, но изстрел с глава на Вердон три минути след началото на второто полувреме премина в аут. А пловдивчани изравниха в 57-ата минута с техничен удар на Ивелин Попов, който влезе през центъра, премина 8-9 метра, а Нареси вместо да го посрещне му обърна гръб. Изстрелът на Попов с външен фалц не остави надежди за вратара Слуга.

Мачът се отвори, като домакините тръгнаха в атака. Но бяха тежки и в 62-ата минута създадоха една от малкото си прилични атаки. Десният бек Аслак Фон Витри проби и стреля, но ударът му бе слаб и Кайзер улови спокойно. В 65-ата минута пък Антоан Бароан излезе сам срещу вратаря Симон Слуга, но не успя да вкара.

В 76-а минута отново Ивелин Попов поде контраатака за Ботев Пловдив. Той напредна, можеше да влезе в комбинация, но предпочете пред дъгата да стреля. Топката обаче излезе над горната греда.

В 83-а минута пак Попов беше в основата на втори гол за Ботев. Той намери Красиан Колев, младокът финтина Фон Витри и със страхотен диагонален удар от ляво преодоля Слуга - 2:1 за Ботев Пловдив. Секунди по-късно Лудогорец бързо можеше да изравни след центриране към Франко Русо. Вратарят на Ботев обаче внимаваше и изби с една ръка в ъглов удар.

Изоставайки в резултата, шампионите вдигнаха оборотите и в последните 5 минути на добавеното време създадоха три положения. Текпетей и резервата Матиас Тисера пропуснаха два добри шанса. В 9-ата минута на добавеното време обаче, след изпълнение на ъглов удар от Фон Витри, буквално в последната секунда Пьотровски скочи най-високо в малкото наказателно поле и прати топката в мрежата с глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки