Как да пазаруваме мебели за трапезарията онлайн

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2021 в 15:41 2584 0

Времената го налагат. Пазаруването днес не е като пазаруването вчера. По-безопасно, по-бързо, по – сигурно, а ….понякога може би и малко по-трудно. В някои случаи покупката онлайн може да не е толкова лесна, колкото ако бяхме във физически магазин. Както е случаят с покупката на мебели.

Купуването на мебели онлайн може да бъде истинско предизвикателство за много хора, защото на картинка една маса може да изглежда по един начин, докато реалността да е съвсем различна. Или пък диван, който седи чудесно на показаната снимка в шоурума, но мястото у дома се оказва съвсем недостатъчно.

С две думи – покупката на мебели онлайн съвсем не е лесно и просто, а има своите специфики и тънкости.

Ето няколко съвета за това, как да се купи маса за хранене и диван, така че потребителят да не съжалява след това.

Трапезарните маси на пръв поглед е една съвсем непретенциозна мебел, но има много неща, за които трябва да се помисли, преди да се сложи в кошницата на онлайн магазина.

Разбира се, тя няма как да се докосне, за да се усети материалът, от който е направена, затова едно задълбочено проучване (особено, ако купувачът държи на дървена, висок клас маса) е много важно. Дали ще бъде орех, дъб, бук, е въпрос на личен избор и финансови възможности. В случай, че масата е ПДЧ или МДФ, е добре да се обърне внимание на това дали е гланц или мат, да определите покритието.

На второ, но не по значение място е размерът на масата, която се купува. Без значение дали е кръгла или правоъгълна, овал или квадрат, купувачът трябва да предвиди място за преминаване и за удобно дърпане на столовете. Най-добре е да се остави пътека от поне метър до масата. Що се отнася до височината, типичната височина на масата за хранене е около 76 см, в някои случи до 90 см. Когато се планират столовете, оптималното пространство между всяко място трябва да бъде 60 см. Измерва се от центъра на една облегалка до центъра на съседното място.

Стандартната височина за столове за хранене е 48 см, като опциите варират между 40 и 50 см. Добре е купувачът да знае, че понякога дори само 2-3 сантиметра могат да променят цялостното усещане за комфорт.

Разбира се, подобно на масата и тук трябва да се обърне внимание на материала, дали ще съвпада с този на масата, дали ще бъде с подлакътници или без, ще има ли тапицерия.

Напоследък все по – често хората залагат на нестандартния вариант да слагат различни столове – като модел, цвят и форма, затова, ако има възможност за примерно съчетание онлайн, е добре да се направи. 

Когато се избира онлайн мебели за трапезарията, внимание трябва да се обърне и на осветлението. Логично е cтaитe c paзлична големина да имaт нyждa oт paзлични като размер и брой ocвeтитeлни тeлa. Експертите съветват при помещения, които са с площ повече от 10 ĸв.м. да се помисли за пoвeчe oт eдин изтoчниĸ нa cвeтлинa. Така ще се гарантира пълната осветеност на мястото и светлината ще може да достигне до всички ĸpaищa нa стaятa.

В случая с трапезарията е добре да се помисли за насочено осветление, както и за тяло, което да бъде разположено над самата маса за хранене и да пръска мека светлина. Преди да се избере полилей обаче, трябва да се вземе предвид виcoчинaтa нa тaвaнитe. Ако стаята е с висок таван, е дoбpe дa се избере виcящo ocвeтитeлнo тялo нa 60-100 cм oт тaвaнa.

Когато помещението е стандартна височина, може да се заложи на виcящo ocвeтлeниe нa 30-40 cм oт тaвaнa. В случай, че има много малка по размер и височина стая, изборът трябва да бъде плафон или лампи, тип „лунички“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови