Вице на ПЕС иска обяснение от Станишев за съюза с "Атака"

Последна промяна на 17 октомври 2013 в 13:49 7579 23

Жан-Кристоф Камбаделис, вицепрезидент на Партията на европейските социалисти (ПЕС)
Жан-Кристоф Камбаделис, вицепрезидент на Партията на европейските социалисти (ПЕС)
Публикацията на "Нувел обсерватьор" Публикацията на "Нувел обсерватьор"

Заместник-председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Жан-Кристоф Камбаделис "е поискал обясняния" от председателя на ПЕС Сергей Станишев за съюзяването на партията му с "Атака", съобщава френското издание "Нувел обсерватьор".

Новината идва след публикация в същата медия от 25 септември, в която журналистът Жан-Батист Ноде описва алианса между крайнодесните и управляващото мнозинство като възмутително и един от поводите за продължаващите над 100 дни граждански протести в България. Този материал пък излезе заради писмо от България, изпратено до Жан-Кристоф Камбаделис, който според изданието останал "объркан" от прочетеното. В писмото българската организация „Кръстьо Пастухов” aлармира 20 европейски и световни институции за опасните тенденции в българската левица.

"Очакваме ситуацията да ни бъде изяснена",  са казали пред медията източници от ПЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 02:55

Е баси" и Партията на Европейските Социалисти(ПЕС),след като за председател избраха такъв като Сергей Станишев.Така(западняците),след като набързо закриха създадения от тях социалистически лагер,сега в купом се надяват,че съучастници като Станишев, вероятно може да измие лицето на всички участвали в престъпленията срещу човечеството.

17.10 2013 в 22:58

С Марин Лъ Пен не искат да се съюзяват и десните UMP, въпреки че и двете политически партии споделят някои десни идеи. При все това различнията им са много повече отколкото допирните точки помежду им.
Бракът по сметка между БСП и АТАКА обаче е друга бира. Той просто доказва, че нито БСП е партия с леви принципи, нито АТАКА е националистическа партия. Ако се заровим по-надълбоко - стигаме до общия генезис на двете партии. Сега този общ генезис изнасилва авторите и на двата политически проекта. Те най-малко искаха изборите да доведат до такова падане на маските. Вярвате ли ми, че дори те не искат повече това правителство и се чудят как да го свалят без да им твърде сериозни щети за нито една от четирите парламентарни партии на статуквото - мисия невъзможна.
На съсела му предстои от сега напред да вижда само звезди посред бял ден. Най-малкото нещо, което би моглно да му се случи са едни евентуални предсрочни избори в БГ. Това, което е по-вероятно да се случи до края на годината е да бъде наритан като мръсно коте от PES/PSE, с което да пропаднат всички негови планове за европейска реализация и прокарване на кремълските интереси в Европа. После и Путник ще му иска да си плати сметката и при това заслужено. Пито - платено!

17.10 2013 в 22:45

еми те и свалиха имунитета на лю пен и вече си гледат бардака. Тя и франция има много по-големи проблеми с малцинствата ...

17.10 2013 в 21:58

Френските социалисти са най-голямата левица със дълбоки традиции в Европа. Те например никога не биха се съюзили с мадам Льо Пен и естествено няма да допуснат Станишев в редиците си, колкото и малка да е ролята му. За тях принципността е върховен критерий. Разбира се за нащите тутманици такива принципи са непонятни и тепърва ще се чудят какво става.
Просто нормалните левичари ще разберат с каква паплач си имат работа и естествено позорно ще го изгонят.

17.10 2013 в 19:44

Орешарски и Станишев подават оставка утре заради Атака, този съюз противоречал на европейските социалистически ценности...

17.10 2013 в 19:03

Френските националисти на Льо Пен са много по-расистка и ксенофобска, много по-стара, много по-голяма, и много по влиятелна партия от Атака. Жабарите да си гледат първо в своя двор.

17.10 2013 в 16:28

Те всичко са виждали, проблемът е радикализацията, посягането срещу полицаи и журналисти, изказванията срещу бежанците, българите с различни религиозни и етнически принадлежности и т.н.

17.10 2013 в 15:42

Шмекерите на престъпната клика БСП / ДПС / Атака не вървят зад граница. Хората там няма как да бъдат манипулирани, заплашвани и обезсърчени. Това, което прави Станишев е политическо самоубийство. В името на парите, а може би и физическото си оцеляване. Боклук!